Ο λόγος του Αριστοφάνη με τις “Εκκλησιάζουσες» από την Παιδική Σκηνή της Θεατρικής Ομάδας Νάουσας

08 Μαϊος 2018 11:36

Ο Αριστοφανικός λόγος, επίκαιρος όσο ποτέ ακούστηκε δυνατά και καθαρά από τους μικρούς ηθοποιούς στη σκηνή της ναουσαίικης Θεατρικής Ομάδας στα τέλη Απριλίου.


Το έλλειμμα δημοκρατίας που υπάρχει ακόμα σήμερα στην καθημερινή μας ζωή εκφράστηκε μέσα από ένα ώριμο «ανέβασμα» της κωμωδίας του Αριστοφάνη «Εκκλησιάζουσες», σε διασκευή Κάρμεν Ρουγγέρη. Οι θεατές που γέμισαν την Αίθουσα της Ομάδας στις παραστάσεις είδαν τη νέα γενιά να κάνει δικό της ένα κείμενο γραμμένο χιλιάδες χρόνια πριν και να το προσαρμόζει στο σήμερα. Η σκηνοθεσία των Ευαγγελίας Αναγνωστοπούλου και Κατερίνας Κουντρομιχάλη είδε το κείμενο με σεβασμό, επέμεινε στην σωστή εκφορά του λόγου και του ήθους έτσι ώστε τελικά, μέσα από την θεατρική πράξη, να εκπαιδεύσει τους νέους ηθοποιούς στο ανέβασμα μιας παράστασης ενός κλασικού αρχαιοελληνικού αριστουργηματικού έργου.
Το ταλέντο των μικρών ξεδιπλώθηκε πάνω στη σκηνή, τραγούδησαν ζωντανά με τις οδηγίες της μουσικού Φένιας Θεοφίλου, χόρεψαν σαν έλληνες πάνω σε χορογραφίες της Σοφίας Ματάκια και απέδωσαν τους χαρακτήρες του έργου με επιμονή στη λεπτομέρεια.

Έπαιξαν, με σειρά εμφάνισης οι

Αγγελική Σιφναίου, Μάριος Κρητικός , Ιωάννα Ντοντάι, Μελίνα Μερτζάνη,Μαρία Μπεντάι, Κατερίνα Αρκουλή, Άννα Γαβαλλά, Αριανούσος Νικόλας, Φραγκίσκος Μελανίτης, Γιάννης Νιφλής, Ελευθερία Παπαναστασίου, Γεωργία Τριπολιτσιώτη ,Γιώργος Τσαχπίνης , Χρήστος Τριπολιτσιώτης, Αγγελική Καλογήρου
Μαριτίνα Σιφναίου, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Γιάννης Αναγνωστόπουλος, Βάσω Καραντάκη, Βάσια Αιγινίτη,
Νικολέττα Καραντάκη, Ελευθερία Σιφναίου.

Συντελεστές της παράστασης:
Ελεύθερη απόδοση: Κάρμεν Ρουγγέρη
Σκηνοθεσία: Ευαγγελία Αναγνωστοπούλου, Κατερίνα Κουντρομιχάλη
Επιμέλεια -προσαρμογή κειμένου: Βασίλης Μουτσόπουλος
Στίχοι –Μουσική: Ανδρέας Κουλουμπής-Γιάννης Μαρκίδης
Σκηνικά-Εκτέλεση Σκηνικού, από την ομάδα των: Ευαγγελία Αναγνωστοπούλου, Ουρανία Αναγνωστοπούλου, Αναστασία Καλαμπόκη, Κατερίνα Κουντρομιχάλη, Σοφία Ματάκια, Ειρήνη Ραγκούση, Ελισάβετ Σωφρονιάδου, Φωτεινή Τσουκαλά.
Χορογραφίες: Σοφία Ματάκια
Μακιγιάζ: Ευαγγελία Βιτζηλαίου
Μουσική Διδασκαλία: Φένια Θεοφίλου
Μουσική: Φένια Θεοφιλου (κιθάρα), Μαρία Δράγαζη (βιολί)
Ρύθμιση Ήχου: Φωτεινη Τσουκαλά
Φωτισμοί: Λευτέρης Μενέγος
Ρύθμιση Φωτισμού: Αλέξανδρος Φαρούπος.
Φωτογραφίες: Σταύρος Νιφλής
Αφίσα-Πρόγραμμα: Εμμανουέλα Παντελαί

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos