Το Πανηγύρι του Κλήδονα ζωντανεύει με «οικοδέσποινα» την Αλυκή της Πάρου!

20 Ιουνίου 2018 12:10

Το βράδυ του Σαββάτου 23 Ιουνίου στις 21:30 η όμορφη παραλία της Αλυκής θα φιλοξενήσει το Πανηγύρι του Κλήδονα στο οποίο θα αναβιώσουν πιστά, δρώμενα, που αποτελούν μέρος της πλούσιας νησιώτικης λαογραφικής μας παράδοσης.

Μια βραδιά γεμάτη χορό, μουσική και μνήμες της εθιμικής παράδοσής μας…

Μια μεγάλη, αυθεντική γιορτή που οι ρίζες της ανάγονται στην προαιώνια κιβωτό της πολιτισμικής μας μνήμης, πρόκειται να λάβει χώρα στην Αλυκή για να μας παρασύρει όλους στην άφθαρτη γνησιότητα των εθίμων που σφυρηλατήθηκαν στο πέρασμα του χρόνου και παραμένουν ζωντανά μέχρι και σήμερα!

Μεγάλες, θεαματικές φωτιές θα ανάψουν στην παραλία από τους μικρούς βαρκάρηδες που θα πλεύσουν μέχρι εκεί με τα φωτισμένα μέσα στη νύχτα σκαριά τους που θα κάνουν την νύχτα μέρα και την ατμόσφαιρα μαγευτική!
Στην πυρά θα καούν οι Μάηδες και θα αναβιώσει το έθιμο του Κλήδονα και το πέρασμα πάνω από τις φωτιές όσων θαρραλέων θέλουν να «ξορκίσουν» το κακό!

Επίσης, το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγκαιριάς θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς καθώς νόστιμο, ψητό χταποδάκι και σούμα θα προσφέρονται φιλόξενα στον κόσμο. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με ζωντανή μουσική από τον Κυριάκο Μοστράτο και την εκλεκτή παρέα του.

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos