Κρητική βραδιά το Σάββατο στη Νάουσα

04 Ιουλίου 2018 16:54

Μια ιδιαίτερη βραδιά ετοιμάζει εδώ και καιρό το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα της Νάουσας. Όσοι παρευρεθούν το Σάββατο 7 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ στο προαύλιο της εκκλησίας της Παναγίας, στη Νάουσα

θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πρόγραμμα γεμάτο νιάτα, ωραίες παραδοσιακές φορεσιές, ζωντανή μουσική, έθιμα και χορούς από την Ήπειρο, την Σάμο και Ικαρία, την Λήμνο και την Πάρο. Ιδιαίτερο, αφιέρωμα θα γίνει στη μεγαλόνησο Κρήτη με φορεσιές από τα Σφακιά και τα Ανώγεια, ραμμένες στο νησί μας, με αναπαράσταση του κωμικού εθίμου «η Αρπαγή της νύφης» από το Μελιδόνι Ρεθύμνου και με χορούς από τα Χανιά, την Κίσσαμο, το Λασίθι και το Ηράκλειο.

Όλα αυτά δοσμένα από νέους και νέες της Πάρου, χορευτές και μουσικούς, χωρίς «εξωτερική βοήθεια» αποδεικνύοντας ότι υπάρχουν ακόμα στην Πάρο εστίες πολιτισμού που μπορούν να παράγουν έργο βασισμένες στις δικές τους δυνάμεις, προσφέροντας στα μέλη του Συγκροτήματος μεγάλη ικανοποίηση αλλά και στους θεατές των εκδηλώσεων ιδιαίτερη ευχαρίστηση για το θέαμα που απολαμβάνουν.

Παράλληλα το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα της Νάουσας αναχωρεί για την Βαρσοβία της Πολωνίας, όπου θα εκπροσωπήσει το νησί μας στο 17ο Παγκόσμιο φεστιβάλ Ζαμότς με συμμετοχή δέκα χωρών από όλο τον κόσμο.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos