«Γιορτή του Ρεβιθιού 2018» στον Πρόδρομο Πάρου! Ζωντανή γαστρονομική παράδοση απόλαυσης και πολιτισμικής μνήμης...

04 Ιουλίου 2018 17:20

Διήμερες εκδηλώσεις, αφιερωμένες σε ένα ταπεινό κατά πολλούς όσπριο, το οποίο ωστόσο έθρεψε τους παριανούς σε ολόκληρη τη διάρκεια της ιστορικής διαδρομή τους, θα πραγματοποιηθούν στον Πρόδρομο το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Ιουλίου 2018.

Η «Γιορτή του Ρεβιθιού» είναι και φέτος παρούσα, δίνοντας τιμητική θέση στο ρεβίθι το οποίο η φαντασία και η δημιουργικότητα της νησιώτισσας νοικοκυράς μέσα στο διάβα του χρόνου, μαγείρεψε με πολλούς τρόπους, επιφυλάσσοντάς του κεντρική θέση στον διαχρονικό γαστρονομικό πολιτισμό του Αιγαίου και της Πάρου.

Η καλλιέργεια του ρεβιθιού, ο παλιός φούρνος και ο περίφημος σκούνταβλος που πρωταγωνιστούσαν παραδοσιακά στα μαγειρέματα με ρεβίθι, θα γίνουν μέρος της παρουσίασης της εκδήλωσης που θα ξετυλίξει μνήμες της γαστρονομικής ιστορίας της Πάρου, με επίκεντρο το θρεπτικό όσπριο που κατέχει σημαίνουσα μέχρι σήμερα θέση στο τραπέζι του νησιού, ως έδεσμα δεμένο με την γηγενή παραγωγή και τον ζωντανό μαγειρικό πολιτισμό του τόπου μας.

Μην χάσετε την υπέροχη εκδήλωση του Προδρόμου που μεταγγίζει στο σήμερα το άρωμα της βαθιάς παράδοσης της Πάρου αποκαλύπτοντας τα μυστικά του ρεβιθιού στο χτες και στο τώρα!

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos