Εγκαίνια της έκθεσης "Studio Views" του αξιόλογου εικαστικού Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου στην Παροικία της Πάρου

13 Ιουλίου 2018 20:00

Εγκαινιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης 12 Ιουλίου στην Παροικία, η εικαστική έκθεση "Studio Views" του καταξιωμένου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σπουδαίου καλλιτέχνη Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου.

Ο εξαιρετικός εικαστικός με σημαντικές σπουδές στη ζωγραφική, τη χαρακτική και την βυζαντινή αγιογραφία, έχει παρουσιάσει ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έργα του υπάρχουν σε πολλές συλλογές εντός και εκτός Ελλάδας αλλά και σε πολλούς ναούς της χώρας μας και της Κύπρου.

Τα έργα της έκθεσης "Studio Views" αντλούν την έμπνευσή τους από τον πιο προσωπικό του χώρο, δηλαδή το ατελιέ του, που αποτελεί χώρο δημιουργίας, απομόνωσης και περισυλλογής. Με έμφαση στη ρεαλιστική, φωτογραφική λεπτομέρεια που παντρεύεται στους πίνακές του με μια ποιητική διάθεση και νοσταλγία, ο ζωγράφος αποτυπώνει στον καμβά με ακρίβεια τον μικρόκοσμο των αντικειμένων που απαρτίζουν το ατελιέ του ο οποίος μέσα από τη ζωγραφική του ανάπλαση αποκτά οντότητα και πρωταγωνιστικό ρόλο στο προσωπικό ταξίδι της Τέχνης.

Οι στιγμές της καθημερινότητας αποδίδονται με ειλικρίνεια και αρμονία μέσα από χρώματα καθαρά που αναδίδουν τον πλούτο των δυνατών συναισθημάτων και το πάθος του καλλιτέχνη. Γιατί για τον εικαστικό Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου, ο κάθε πίνακας είναι ένα ερέθισμα που ξυπνά ποικίλα συναισθήματα ανάλογα με τα βιώματα και τις εμπειρίες του καθενός και σκοπός του καλλιτέχνη είναι να επικοινωνήσει και να μοιραστεί με το θεατή εμπειρίες, μνήμες και συναισθήματα με αφορμή την Τέχνη.

Η έκθεση, η οποία αποτελεί μια διαδρομή αναπαραστατικής αποτύπωσης του πιο προσωπικού καθημερινού κόσμου που περιβάλλει τον καλλιτέχνη, θα διαρκέσει από 12 Ιουλίου έως 6 Αυγούστου 2018.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos