Oμιλία του συγγραφέα Γιώργου Χαραλαμπίδη: "Το Λάθε Βιώσας και η φιλοσοφική μέθοδος του Επίκουρου"

24 Ιουλίου 2018 17:44

Η Gallery Art Space / Studio 265, έχει την χαρά να σας προσκαλέσει στην ομιλία του συγγραφέα Γιώργου Χαραλαμπίδη, με θέμα: Το Λάθε Βιώσας και η φιλοσοφική μέθοδος του Επίκουρου, την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα!

O Γιώργος Χαραλαμπίδης είναι πολιτισμολόγος με ειδίκευση στον Ελληνικό Πολιτισμό. Ασχολείται επαγγελματικά με την μετάφραση και ανάλυση της αρχαίας ελληνικής γραμματείας. Επιπρόσθετα, παραδίδει σεμινάρια και διαλέξεις, αρθρογραφεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά και τέλος κάνει εκπαιδευτικές- φιλοσοφικές εκπομπές στο διαδικτυακό κανάλι Φρυκτωρίες, στο Youtube. Είναι μέλος του Αριστοτελικού Ομίλου Αθηνών και του Eρευνητικού Kέντρου «Βιομιμητισμός Ελλάδος» ως υπεύθυνος μελέτης των βιομιμητικών μοντέλων που βρίσκονται στα πολιτισμικά και πολιτιστικά κατάλοιπα των αρχαίων πολιτισμών και ιδιαιτέρως του Ελληνικού.Έχει εκδώσει εφτά βιβλία στην ελληνική γλώσσα και δύο στην αγγλική.

Ο Γιώργος Χαραλαμπίδης μας επιφυλάσσει μία τεράστια και αναπάντεχη έκπληξη. Θα μας αναλύσει την ολοκληρωμένη μέθοδο διδασκαλίας του Επίκουρου, όπως την έχει διατυπώσει ο Πλούταρχος αντιγράφοντας τα λόγια του Επίκουρου, μέσα από τα βιβλία του, που σήμερα θεωρούνται χαμένα. Θα αναφερθεί στην εξήγηση της μυστηριακής ρήσης «ΛΑΘΕ ΒΙΩΣΑΣ» για να μας αποδείξει ότι πρόκειται για έναν χρησμό του Απόλλωνα που συνδέεται με το «ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ» και όπως κάθε χρησμός μπορεί να έχει δύο σημασίες, γύρω από τις οποίες περιστρέφεται ολόκληρο το νόημα της ζωή μας. Τί σημαίνει λοιπόν Λάθε Βιώσας; Να μην κρύβουμε την ζωή μας από τους άλλους ή να μην κρυβόμαστε από τον εαυτό μας; Στην πρώτη περίπτωση ακολουθούμε έναν τρόπο ζωής χωρίς κανένα ουσιαστικό νόημα, καθώς εμφανίζουμε ένα πρόσωπο που δεν είναι ο πραγματικός μας εαυτός, τον οποίο ούτε εμείς οι ίδιοι είμαστε σε θέση να αναγνωρίσουμε. Στην δεύτερη περίπτωση όμως, όταν αποφασίσουμε, με την βοήθεια της φιλοσοφίας, να αντικρύσουμε τον πραγματικό μας εαυτό, μπορούμε να μεγαλουργήσουμε, διότι θα καταλάβουμε πως υπάρχουν μέσα στην ψυχή μας εν σπέρματι, τα αρχέτυπα των μέγιστων ανδρών της Αρχαίας Ελλάδας.

Ελάτε να γνωρίσετε τον μαγικό κόσμο της αληθινής φιλοσοφίας που μας εξαναγκάζει να δούμε τον αληθινό μας εαυτό, μέσα από τα λόγια των μεγαλύτερων διατελεσάντων φιλοσόφων της παγκόσμιας ιστορίας.

«Αφιερώνουμε μια ολόκληρη ζωή στο να βρούμε το καλύτερο Business Plan για τα επαγγελματικά μας. Σκεφτήκαμε όμως ποτέ πως θα πρέπει να φτιάξουμε ένα Personal Plan για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.;»

Γιώργος Χαραλαμπίδης

Οργάνωση Έκθεσης

Άννα Κοντολέων

Τηλ: 2284024331

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos