Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάρος: Φωτίστηκε γιορτινά η «Μανταλένα»! (Βίντεο)

10 Δεκεμβρίου 2018 13:40

Με πολλές χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις στην Παροικία...


Το σκηνικό των τριήμερων εορταστικών εκδηλώσεων με τις οποίες υποδέχεται την Γέννηση του Θεανθρώπου η Παροικία, μεταφέρθηκε το βράδυ της Κυριακής 9 Δεκεμβρίου στην πλατεία Μαντώ Μαυρογένους!
Πάρα πολύς κόσμος, μικρά παιδιά αλλά και μεγάλοι είχαν κατακλύσει από το απόγευμα την πλατεία για να ζήσουν την φωταγώγηση του παραδοσιακού καϊκιού «Μανταλένα» το οποίο θα αποτελεί εφεξής το μαγευτικό στολίδι με το οποίο η πρωτεύουσα της Πάρου θα σηματοδοτεί την χαρά και τη λάμψη των Χριστουγέννων!
Πανέμορφη και λαμπερή η «Μανταλένα» της Παροικίας, ξυπνά νοσταλγικές μνήμες από περασμένες δεκαετίες, τότε που σε κάθε σχεδόν σπιτικό της Πάρου, στολίζονταν παραδοσιακά για το καλό καραβάκια που ανακαλούσαν στο νου εικόνες της ναυτοσύνης του τόπου και των ανθρώπων του. Βαθιά ελληνική λαϊκή κληρονομιά τα στολισμένα μικρά πλεούμενα στα αλλοτινά παριανά σπίτια, συμβόλιζαν την έλευση των Χριστουγέννων και «εξευμένιζαν» τις καλές θάλασσες για ναυτικούς και ταξιδιώτες!

Πλούσιες και εντυπωσιακές ήταν και οι εκπλήξεις που επιφύλασσε η τελευταία ημέρα των εορταστικών εκδηλώσεων στην Παροικία. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πάρου, «έντυσε» μελωδικά τη βραδιά με χριστουγεννιάτικους μουσικούς ρυθμούς, μαθητές του Λυκείου Πάρου τραγούδησαν γιορτινά τραγούδια, και η μικτή χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Πάρου ζέστανε την ατμόσφαιρα με τις μελωδίες της στο πνεύμα των Άγιων Ημερών.



Μικρά κορίτσια, από την Σχολή Κλασικού Μπαλέτου της Έφης Λουδάρου, «αφηγήθηκαν» χορευτικά μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία και καταχειροκροτήθηκαν από τον πολύ κόσμο που μαγεύτηκε από τις μικρές χορεύτριες!

Λίγο πιο κει, στο σπιτάκι του Αη – Βασίλη, τα παιδιά περίμενε μια έκπληξη! Ο Αη – Βασίλης, γελαστός τα υποδέχτηκε, μοιράζοντάς τους δώρα, χαμόγελα και ευχές για το νέο έτος! Κεράσματα επίσης προσφέρθηκαν στον κόσμο γλυκαίνοντας τις στιγμές και τις καρδιές στη γιορτινή αυτή βραδιά!
Κάπως έτσι ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της πρωτεύουσας του νησιού, που διήρκεσαν τρεις ημέρες και έφεραν την αισιόδοξη διάθεση της γιορτινής προσμονής στις ψυχές όλων! Στα παιδιά κυρίως, αλλά και στους μεγάλους που έγιναν και πάλι για λίγο παιδιά ζώντας τη μαγεία και το θαύμα, το όνειρο και την προσδοκία που έρχεται με την Γέννηση του Χριστού και την έλευση της νέας χρονιάς!

Οι όμορφες εκδηλώσεις της Παροικίας, διοργανώθηκαν από τον Δήμο Πάρου, την ΚΔΕΠΑΠ και την Δημοτική Κοινότητα Πάρου.

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr