Χριστούγεννα του Σκρουτζ»: Θεατρικό έργο στα αγγλικά, στη Νάουσα

23 Δεκεμβρίου 2018 13:31

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο νησί μας παρουσιάστηκε ένα θεατρικό έργο στην αγγλική γλώσσα. Αυτή τη φορά επιλέχθηκε το έργο «Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ», που παρουσιάστηκε την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα της Θεατρικής Ομάδας Νάουσας σε συνδιοργάνωση του Μουσικοχορευτικού Συγκροτήματος με το «English Academy” Nάουσας.


Το έργο ανέβηκε σε σκηνοθεσία Κέλλυς Δευτερίγου, καθηγήτριας Αγγλικών, μουσική επιμέλεια Φένιας Θεοφίλου, σκηνικά και κοστούμια της Θεατρικής Ομάδας Νάουσας ενώ εντυπωσιακοί ήταν και οι φωτισμοί, όπως και οι παρουσιάσεις διαφανειών.

Οι μικροί ηθοποιοί ξεπέρασαν τον εαυτό τους και κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών που παρακολουθούσαν το έργο εντυπωσιασμένοι . Στις ενδιάμεσες σκηνές υπήρχε σύντομη αφήγηση στα ελληνικά που διευκόλυνε τους θεατές.
Στην ίδια εκδήλωση παρουσιάστηκαν και τα θεατρικά στιγμιότυπα το «Στην αγορά του Λονδίνου» στα αγγλικά σε σκηνοθεσία Κέλλυς Δευτερίγου και το « Ταξίδι στο μέλλον» της Ελένης Καλαβριζιώτη, στα γαλλικά.
Η χρονιά που πέρασε ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική για το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα Νάουσας. Ο απολογισμός που παρουσιάστηκε με ένα εξαιρετική βίντεο της Εμμανουέλας Παντελαίου απέδειξε ότι υπάρχει σημαντικό έργο σε πολλούς τομείς του πολιτισμού. Σημαντικοί σταθμοί του 2018 ήταν η μεγάλη διοργάνωση Παριανή Αποκριά και 20 θέματα, η Θεατρική Άνοιξη με δύο παραγωγές («Ο Πύργος του Φρανκεστάιν»και «Οι Εκκλησιάζουσες» με 21 παραστάσεις, το «Ναουσαίϊκο καλοκαίρι» με μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις σε όλο το νησί, Δεκαπενταύγουστος στην Παροικιά, Μικρασιατική Συνάντηση στο Άσπρο Χωριό και το πιο σημαντικό, η συμμετοχή στην 30η Συνάντηση ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου, που έγινε φέτος στη Χίο, που συνδυάστηκε και με επίσκεψη-προσκύνημα στα άγια χώματα της Ιωνίας, Τα Βουρλά και τη Σμύρνη.

Το Συγκρότημα συγχαίρει την προσπάθεια για Αγγλικό Θέατρο όπως και το θεατρικό στιγμιότυπο στα γαλλικά, και πιστεύει ότι αρχίζει ένα νέο κεφάλαιο στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού μας.



Για την επιτροπή

Υπαπαντή Ρούσσου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos