Θέατρο στη Νάουσα Πάρου

13 Απριλίου 2019 19:15

Η Μικρή μας πόλη, του Θόρτον Ουάϊλντερ,  μια παράσταση-σταθμός σε μια μακρόχρονη θεατρική πορεία στη Νάουσα Πάρου

Μετά από 35 χρόνια στα θεατρικά δρώμενα του νησιού, η Θεατρική ομάδα Νάουσας αναμετρήθηκε με μια, πραγματικά, μεγάλη πρόκληση. Το έργο του Θόρτον Ουάιλντερ «Η Μικρή μας πόλη» που αποτέλεσε την φετινή της παραγωγή, είναι ένα ένα έργο που σημάδεψε την παγκόσμια δραματουργία και έφερε νέα πράγματα, ήταν πρωτοπόρο για την εποχή του αλλά και επίκαιρο σήμερα.

Καταργώντας βασικές συμβάσεις του θεάτρου, όπως την απόλυτη χρονολογική εξέλιξη ,αλλά και τα σκηνικά ,ο συγγραφέας επιχειρεί να εστιάσει στον λόγο, που προσδίδει αξία και δύναμη στο έργο του. Σ’ αυτό το πλαίσιο, η αξία κάθε στιγμής της ζωής, όσο και η ουσιαστική επικοινωνία με τους γύρω μας αποτελούν τον βασικό προσανατολισμό. Τα δύο αυτά στοιχεία δίνουν,επίσης, στο έργο ισχυρές φιλοσοφικές προεκτάσεις που κάνουν τον θεατή, φεύγοντας από την παράσταση να συζητήσει από την αρχή με τον εαυτό του και τους άλλους τη θεώρησή του για τη ζωή, που ίσως χρειάζεται αναθεώρηση.

Η Ναουσαίικη θεατρική ομάδα προσπάθησε πολύ, λειτουργώντας πραγματικά σαν ομάδα, να συλλάβει η ίδια αρχικά και να αποδώσει στη συνέχεια τις αξίες ζωής της «Μικρής πόλης» μέσα από την καθημερινότητα των κατοίκων της. Μέγας σύμμαχος, ήταν οι αναλογίες της μικρής πόλης του Γκρόβερς Κόρνερς του Νιου Χαμσάιρ και της Νάουσας, όπως ο παρόμοιος αριθμός κατοίκων, όπως και η γεωγραφική θέση στην επαρχία.

Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Υπαπαντή Ρούσσου, Επιμέλεια κειμένου, μετάφραση: Βασίλης Μουτσόπουλος, Ελεάνα Σουλαντίκα, Σκηνικά-Εκτέλεση σκηνικού: Αγκάτα Χουεντόφσκα, Παναγιώτης Παπαδόπουλος,Κοστούμια: Μαρία Αναγνωστοπούλου, Μουσική επιμέλεια: Φένια Θεοφίλου,Μακιγιάζ: Ευαγγελία Βιτζηλαίου, Βοηθός σκηνοθέτη: Νατάσσα Καλακώνα, Ρύθμιση ήχου: Αλέξανδρος Φαρούπος, Φωτισμοί-Πρόγραμμα: Λευτέρης Μενέγος, Αφίσα-Τρέιλερ παράστασης: Εμμανουέλα Παντελαίου,Φροντιστήριο: Σοφία Αγγελοπούλου, Φωτογραφίες: Χρυσοβαλάντης Συμεωνίδης, Δημήτρης Χανιώτης, Βίντεο: Κώστας Σαμωνάς

Έπαιξαν, με αλφαβητική σειρά, οι: Ευαγγελία Βιτζηλαίου, Λευτέρης Διαμαντόπουλος, Κέλλυ Δευτερίγου, Στέλιος Ζουμής, Σωτήρης Καλπάκογλου, Βασίλης Κορτιάνος, Γιώργος Κόχρονας, Kώστας Μαλαματένιος, Μαργαρίτα Μαλαματένιου, Άννα Μαρία Μοστράτου, Εμμανουέλα Παντελαίου, Γιώργος Ρούσσος, Γωγώ Σωτηράκου, Ελεάνα Σουλαντίκα, Αρσένης Χανιώτης.

Οι φετινές παραστάσεις αφιερώθηκαν στη μνήμη δύο σημαντικών ανθρώπων που βοήθησαν πολύ την Θεατρική Ομάδα και έφυγαν πρόσφατα από κοντά μας, την θεατρολόγο Ελένη Καραμπέτσου και τον συμπατριώτη μας Αλέκο Καρποδίνη, στη μνήμη του οποίου δόθηκε χρηματικό ποσό στο κέντρο Α.Μ.Ε.Α.Ι.
Ευχαριστίες οφείλονται στους Φραγκίσκο Αριανούτσο, Φλώρα Λουκή, Σπύρο Μπάλιο, Αντώνη Μπαρμπαρίγο, Γιάννη Μπαρμπαρίγο, Ευτέρπη Μωραϊτου, Νικηφόρο Ρούσσο, Νόα Σιμχονι, Αργύρη Ταντάνη και Κλεομένη Τζανέτο .

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos