Εγκαίνια της έκθεσης εικαστικών της ομάδας ART WAY με θέμα ΄΄ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΝΑΔΥΣΗ``

22 Απρίλιος 2019 17:09

Εγκαίνια της έκθεσης εικαστικών της ομάδας ART WAY με θέμα ΄΄ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΝΑΔΥΣΗ`` στο ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ στη Νάουσα της Πάρου (Διάρκεια έκθεσης 20-27 Απριλίου 2019, ώρες λειτουργίας 17:00-22:00)

Η δημιουργία δίνει το εισιτήριο στη σκέψη μας να ταξιδέψει μακριά από τη συμβατική σε μια υπερβατική πραγματικότητα και ο καλλιτέχνης απελευθερώνεται μέσω της ελεύθερης ανάδυσης της δημιουργίας, από ένα βίωμα που τον κατατρέχει και με τον τρόπο αυτό , ο αποδέκτης του έργου τέχνης , μετέχει κι εκείνος στη δημιουργία, εκφράζοντας ελεύθερα τις σκέψεις και τα συναισθήματά του ενώπιον του έργου που έχει μπροστά στα μάτια του.

Η τέχνη μας δίνει αυτό το εισιτήριο για να κατακτήσουμε την εσωτερική μας ελευθερία, αποτινάσσοντας ό,τι περιορίζει τη σκέψη και τα συναισθήματα και μας κρατά δέσμιους μιας πεπερασμένης βιωματικής εμπειρίας.

Το κατά πόσον το βίωμα του δημιουργού καθίσταται μερικώς ή απολύτως αποδεκτό από το κοινό ή τους κριτικούς και ιδιαίτερα με τον τρόπο που επιθυμεί ο ίδιος ο δημιουργός, αυτό συνιστά μια άλλη παράμετρο. Είναι η ανάγκη του καλλιτέχνη να επικοινωνήσει πρωτίστως με τον εαυτό του, να συνδιαλλαγή με το εσώτατο «είναι» του και με αφορμή τα καλλιτεχνικά μέσα που έχει στη διάθεσή του, να απελευθερωθεί από αυτό και να λυτρωθεί.

Με εκτίμηση
για την ARTWAY
Γιώργος Σάρδης-Εικαστικός-Επιμελητής
Αφροδίτη Δρακοπούλου-Σάρδη-Δημόσιες σχέσεις

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos