Ημερίδα για τα Αρχαία Λατομεία της Πάρου

23 Οκτωβρίου 2019 12:35

Η προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Πάρου και ειδικότερα των αρχαίων λατομείων είναι ένα θέμα που απασχολεί πολύ το νησί μας.


Είναι ένα θέμα πολύπλευρο και οι λύσεις χρειάζονται τη συμβολή όλων μας. Γι' αυτόν το λόγο, οι Φίλοι της Πάρου οργανώνουν αυτήν την ημερίδα με σκοπό να ενεργοποιηθούν όλοι οι τοπικοί φορείς και να μπουν τα θεμέλια για ένα πρόγραμμα δράσης για την προστασία και ανάδειξη των αρχαίων λατομείων της Πάρου με απτούς στόχους και άμεσες, καθώς και μακροχρόνιες δράσεις.

Ημερίδα για τα Αρχαία Λατομεία της Πάρου - Συζήτηση, προβληματισμοί, λύσεις

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019, 10.30 - 18.00

Αίθουσα Πολιτιστικού Συλλόγου «Αρχίλοχος», Παροικία

Η ημερίδα τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Πάρου και συμμετέχει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, καθώς και επιστήμονες και άνθρωποι με βαθιά γνώση του θέματος σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το πρόγραμμα συνίσταται σε δύο μέρη. Το πρώτο αφορά στην επιστημονική προσέγγιση του πολύπλευρου θέματος των αρχαίων λατομείων της Πάρου και τις προοπτικές και δυνατότητες ανάδειξης του μνημειακού συνόλου. Στο δεύτερο θα διεξαχθούν συζητήσεις 'στρογγυλής τραπέζης' στις οποίες θα εξεταστούν προτάσεις και πρωτοβουλίες για την προστασία και ανάδειξη των αρχαίων στοών και την αξιοποίηση του ευρύτερου αρχαιολογικού χώρου.

Η ημερίδα συνοδεύεται από έκθεση ιστορικών αρχείων και μελετών για τον αρχαιολογικό χώρο των λατομείων μαρμάρου. (Εγκαίνια στις 15.11.2019 στις 19.00 στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αρχίλοχος»).

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos