ΣΥΝΤΑΓΕΣ (80)

Ένα από τα παλαιότερα ελληνικά έθιμα για τη σαρακοστή και το Πάσχα είναι η Κυρά Σαρακοστή, η οποία δεν είναι τίποτα άλλο, παρά ένα αυτοσχέδιο ημερολόγιο που μετρούσε τις εβδομάδες της Μεγάλης Σαρακοστής, η επίσημη έναρξη της οποίας είναι η Καθαρά Δευτέρα.

Το τριήμερο της Αποκριάς είναι προ των πυλών και μαζί με αυτό η Καθαρά Δευτέρα και τα θεσπέσια γεύματά της! Αν λοιπόν, είσαι κι εσύ στην φάση προετοιμασίας του Σαρακοστιανού τραπεζιού και σε ενδιαφέρει φέτος να κάνεις την αλλαγή και να προσφέρεις στην οικογένειά σου έναν γευστικό αλλά ταυτόχρονα θρεπτικό Σαρακοστιανό μπουφέ, αυτό το άρθρο σε ενδιαφέρει.

Τα αντιοξειδωτικά είναι ουσίες που προστατεύουν τα κύτταρα του οργανισμού από τις επιδράσεις των ελεύθερων ριζών και συμβάλλουν στην πρόληψη ασθενειών

Ζύμες υπάρχουν πολλές. Αφράτες, μαστιχωτές, τραγανές, με μαύρο αλεύρι ή με λευκό, με κίτρινο (από καλαμπόκι) ή μια μίξη όλων αυτών.

Λέγονται και μαρεγκάκια, στην Πάρο όμως είναι γνωστοί ως μπεζέδες! Πρόκειται για ένα απλούστατο, νόστιμο, κλασικό γλυκάκι που έχει ως κύρια βάση δύο ταπεινά υλικά που βρίσκονται σε κάθε σπίτι, το ασπράδι του αυγού και τη ζάχαρη!

Τα μικρά γευστικά θαύματα που δημιουργούσαν οι γιαγιάδες μας και εξακολουθούν να φτιάχνουν μέχρι σήμερα οι παραδοσιακές νοικοκυρές της Πάρου, ήταν ταυτόχρονα η επιτομή της απλότητας και η αποθέωση της μαγειρικής επινοητικότητας!

Πρόκειται για ένα από τα παραδοσιακότερα πιάτα της Πάρου! Ζεστή, απολαυστική και μαμαδίστικη, η ψαρόσουπα κλείνει μέσα της όλα τα αρώματα της θάλασσας και μας ταξιδεύει γευστικά στις πατροπαράδοτες γεύσεις που έχουν θρέψει γενιές και γενιές νησιωτών!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

athanasoulis 265 280