ΣΥΝΤΑΓΕΣ (102)

Το πιο μυρωδάτο πιάτο της άνοιξης φτιάχνεται στο φούρνο και ξεχειλίζει από αρώματα της πιο γλυκιάς εποχής του χρόνου! Είναι το πεντανόστιμο αρνάκι με αγκινάρες και ευωδιαστά μυρωδικά, το ιδανικότερο έδεσμα για ξεχωριστά τραπέζια, μια εναλλακτική μαγειρική πρόταση για ολόκληρη την οικογένεια.

Πάρος, μερικές δεκαετίες πριν. Τότε που εξέλιπε η πολλή συνάφεια του κόσμου, οι άνθρωποι γνώριζαν ο ένας τον άλλον με τα μικρά τους ονόματα και τα ιδιαίτερα παρωνύμιά τους.

Πόσες θερμίδες έχει ο χαλβάς; Πόση ποσότητα να καταναλώσω; Ποια είναι η διατροφική του αξία; Αν αναζητάτε τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα τότε δεν έχετε παρά να συνεχίσετε την ανάγνωση.

Μια ανάσα πριν το Πάσχα! Σε λίγες ημέρες τα περισσότερα σπιτικά θα πλημμυρίσουν από λαμπριάτικα αρώματα και γεύσεις άφθονες που θα γεμίσουν τα οικογενειακά τραπέζια και θα δώσουν χαρά!

Οι παλαιότεροι στην Πάρο, θα θυμούνται σίγουρα τις παραδοσιακές νοικοκυρές να φτιάχνουν το Σάββατο του Λαζάρου τα περίφημα λαζαράκια, τα ανθρωπόμορφα δηλαδή ψωμάκια που ψήνονταν την ημέρα αυτή με αγάπη στους ξυλόφουρνους του νησιού!

Η Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα περιλαμβάνει εθιμικά την απόλαυση, ανήμερα της επετείου 25ης Μαρτίου και γιορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ενός νοστιμότατου πιάτου που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις!

α όσπρια είναι από τις πιο θρεπτικές τροφές για τον οργανισμό μας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos