ΣΥΝΤΑΓΕΣ (102)

Μέχρι και ο πιο ανίδεος των μαγείρων ή ο πιο τεμπέλης των εργάνηδων ξέρει πώς να τα φτιάχνει. Ή μήπως όχι; Όπως φαίνεται όλοι εδώ και χρόνια τα σουρώνουμε με λάθος τρόπο.

Ποιος δεν λατρεύει τις μπανάνες με την υπέροχη, γλυκιά, γεύση; Με τη φλούδα, όμως, τι γίνεται; Καταλήγει στα σκουπίδια ή τουλάχιστον αυτό ίσχυε μέχρι τώρα, γιατί, αν δεν το ήξερες ήδη, η μπανανόφλουδα δεν είναι μόνο βρώσιμη, αλλά κάνει και καλό.

Όλοι μάλλον το... παρακάναμε στις γιορτές καταναλώνοντας πλούσια κρεατικά και γλυκίσματα με πολλά λιπαρά και αρκετές θερμίδες! Αλλά έτσι είναι οι γιορτές! Βγαίνουμε από τη διατροφική μας καθημερινότητα και απολαμβάνουμε στα οικογενειακά τραπέζια λιχουδιές χωρίς τύψεις φυσικά και με μεγάλη ικανοποίηση!

Εχει τύχει σε όλους μας να ξεμείνει γάλα στο ψυγείο. Και να λήξει. Και να χρειαστεί να το πετάξουμε.

Η πρώτη ημέρα του χρόνου, παραδοσιακά γλυκαίνεται με το έθιμο της προετοιμασίας, της τελετουργικής κοπής και το μοίρασμα μιας πίτας η ιστορία της οποίας ανάγεται στην ελληνική αρχαιότητα και στις προσφορές άρτου προς τους θεούς κατά τις αγροτικές γιορτές της αρχαίας Ελλάδας.

Η γαλοπούλα, μπορεί να αποτελεί γιορτινό έδεσμα που εισήχθη κατά τις τελευταίες δεκαετίες στο χάρτη των ελληνικών γευστικών εθίμων, έχει όμως φανατικούς φίλους και το κυριότερο, αποτελεί θρεπτικό πουλερικό το οποίο αν γεμιστεί δίνει εξαιρετικής νοστιμιάς, ιδιαίτερα πιάτα που αποτελούν ιδανικές επιλογές για γιορτινά τραπέζια!

Ποιος μπορεί να αντισταθεί στο «χιονάτο» παραδοσιακό γλύκισμα των Χριστουγέννων που δεν είναι άλλο από τους προσφιλείς μας κουραμπιέδες; Αμυγδαλωτοί, με μπόλικο βούτυρο, πασπαλισμένοι με το «χιόνι» της άχνης ζάχαρης, οι κουραμπιέδες αποτελούν το ιδανικό κέρασμα των γιορτινών ημερών που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos