Χιλιάδες Παλαιστίνιοι άρχισαν να κινούνται πεζοί προς τον βορρά της Γάζας, λίγες ώρες αφότου ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία εκεχειρίας. Οι σκηνές εκτυλίσσονται σε μια περιοχή που έχει υποστεί εκτεταμένες καταστροφές από τους βομβαρδισμούς των τελευταίων μηνών.
Κατά μήκος των κατεστραμμένων στενών παραλιακών δρόμων, ορισμένοι κυμάτιζαν παλαιστινιακές σημαίες και έκαναν το σήμα της νίκης, σύμφωνα με το BBC. «Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσβατος, δεν υπάρχει φαγητό ούτε νερό» δήλωσε ο Αλάα Σάλεχ, δάσκαλος που εγκατέλειψε τη πόλη της Γάζας με τη σύζυγο και τα έξι παιδιά του για να καταφύγει στη Χαν Γιούνις. «Άφησα την οικογένειά μου πίσω και ξεκίνησα να περπατάω βόρεια. Χιλιάδες γύρω μου αγωνίζονται. Η ενοικίαση ενός αυτοκινήτου κοστίζει περίπου 4.000 σεκέλ -1.227 δολάρια-, ποσό απλησίαστο για τους περισσότερους» τόνισε.
Η έναρξη της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου είχε ωθήσει περίπου ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιους να εγκαταλείψουν το βόρειο τμήμα της περιοχής.
{https://www.youtube.com/watch?v=FXR_BWqTLz8}