Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θρίλερ με τη διάσωση 1.500 μεταναστών στην Ιταλία

06 Απριλίου 2015 11:55
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Θρίλερ με τη διάσωση 1.500 μεταναστών στην Ιταλία

test2

test2

Οι μετανάστες επέβαιναν συνολικά σε 5 πλοιάρια που ξεκίνησαν από τη Λιβύη με κατεύθυνση τις ευρωπαϊκές ακτές, όμως το βράδυ του Σαββάτου τουλάχιστον τρία από αυτά αντιμετώπισαν προβλήματα και έτσι οι επιβαίνοντες εξέπεμψαν μέσω δορυφορικών τηλεφώνων σήματα κινδύνου.?


Οι μετανάστες επέβαιναν συνολικά σε 5 πλοιάρια που ξεκίνησαν από τη Λιβύη με κατεύθυνση τις ευρωπαϊκές ακτές, όμως το βράδυ του Σαββάτου τουλάχιστον τρία από αυτά αντιμετώπισαν προβλήματα και έτσι οι επιβαίνοντες εξέπεμψαν μέσω δορυφορικών τηλεφώνων σήματα κινδύνου.

 

Το ιταλικό Ναυτικό και η ιταλική Ακτοφυλακή έστειλαν στο σημείο τρία σκάφη που πραγματοποίησαν πέντε διαφορετικές επιχειρήσεις για τη διάσωση όλων των επιβαινόντων. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι επιχειρήσεις ολοκληρώθηκαν σε λιγότερο από 24 ώρες και όλοι οι επιβαίνοντες, αφού επιβιβάστηκαν στα ιταλικά πλοία, μεταφέρθηκαν είτε στη Λαμπεντούζα είτε σε λιμάνια της Σικελίας.
Επίσημα στοιχεία για το 2014 καταδεικνύουν ότι το τελευταίο έτος περισσότεροι από 170.000 μετανάστες αποτόλμησαν το επικίνδυνο πέρασμα της Μεσογείου από τη Λιβύη και έφτασαν σε ευρωπαϊκό έδαφος αποβιβαζόμενοι στην Ιταλία.
Από αυτούς τουλάχιστον 3.000 ήταν αυτοί που πνίγηκαν. Σύμφωνα δε με ανακοινώσεις των αρμόδιων ιταλικών Αρχών, τους δύο πρώτους μήνες του 2015 παρατηρείται αύξηση των αφίξεων μεταναστών από τη Λιβύη της τάξης του 43% σε σχέση με πριν από έναν χρόνο.

www.ethnos.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet