Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απίστευτo: Ένας Γάλλος διέσχισε τη Μάγχη με μια «ιπτάμενη σανίδα»

04 Αυγούστου 2019 15:24

Μπορεί να με την κατάφερε με την πρώτη του προσπάθεια, αλλά η δεύτερη απόπειρα του Γάλλου εφευρέτη Φράνκι Ζαπάτα να πετάξει πάνω από το στενό της Μάγχης με ατομικό αεριωθούμενο δικού του σχεδιασμού στέφθηκε με επιτυχία.

Η αποτυχία της περασμένης εβδομάδας όταν έχασε την ισορροπία του και έπεσε στη θάλασσα, δεν πτόησε τον αποκαλούμενο «ιπτάμενο άνθρωπο», ο οποίος απογειώθηκε στις 09:17 ώρα Ελλάδας με το Flyboard, την ιπτάμενη σανίδα με στροβιλοκινητήρα που σχεδίασε ο ίδιος, από την Σανγκάτ της βορειοδυτικής Γαλλίας, λίγο έξω από το Καλαί και συνοδεία τριών ελικοπτέρων διέσχισε τη Μάγχη και έφθασε είκοσι λεπτά αργότερα με ασφάλεια στις νότιες ακτές της Βρετανίας, χαιρετώντας τον κόσμο πριν προσγειωθεί στον Κόλπο Σεντ Μάργκαρετ, πολύ κοντά στο Ντόβερ, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε η γαλλική τηλεόραση.

Πολλά διεθνή ΜΜΕ μετέδωσαν live την προσπάθεια του Γάλλου να περάσει με την ιπτάμενη σανίδα του το στενό της Μάγχης

«Τα τελευταία πέντε με έξι χιλιόμετρα πραγματικά το απόλαυσα», δήλωσε ο Ζαπάτα σε δημοσιογράφους μόλις προσγειώθηκε στη Βρετανία. «Το εάν πρόκειται για ιστορικό γεγονός ή όχι, δεν είμαι εγώ αυτός που θα το αποφασίσει, ο χρόνος θα το κρίνει».

«Κατασκευάσαμε μια συσκευή πριν από τρία χρόνια… και τώρα διασχίσαμε τη Μάγχη, είναι τρελό», δήλωσε.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr