Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εικόνες χάους στο Ιράν μετά την αύξηση στην τιμή της βενζίνης

17 Νοεμβρίου 2019 13:35

Σύμφωνα με αναφορές, χιλιάδες αστυνομικοί προσπάθησαν να διαλύσουν τις συγκεντρώσεις στο Ιράν και κατά τις συγκρούσεις που ξέσπασαν σκοτώθηκε ένας άνθρωπος.

Οι διαδηλωτές έθεσαν στις φλόγες ένα μεγάλο κτίριο της Κεντρικής Τράπεζας του Ιράν, ενώ κατά τις κινητοποιήσεις προκλήθηκαν πολλές ακόμη καταστροφές.

Ιράν: Η κυβέρνηση «έριξε» το ίντερνετ
Σύμφωνα με το Spectator Index, η κυβέρνηση του Ιράν έθεσε εκτός λειτουργίας το ίντερνετ, προκειμένου να μην μπορούν να οργανώνονται οι διαδηλωτές που αντιδρούν στη «σκληρή» αύξηση της τιμής της βενζίνης.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εσωτερικών του Ιράν Αμπντολρεζά Ραχμάνι Φάζλι δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι οι δυνάμεις ασφαλείας θα ενεργήσουν για να αποκαταστήσουν την ηρεμία, εάν όσοι διαμαρτύρονται για τις τιμές της βενζίνης «καταστρέφουν δημόσια περιουσία», καθώς οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις επεκτείνονται σε ολόκληρο το Ιράν.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν επιδείξει μέχρι στιγμής αυτοσυγκράτηση και έχουν ανεχθεί τις διαδηλώσεις. Αλλά, καθώς η ηρεμία και η ασφάλεια του λαού είναι προτεραιότητά μας , θα πράξουν το καθήκον τους και θα αποκαταστήσουν την ηρεμία, εάν οι επιθέσεις κατά δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας συνεχισθούν», προειδοποίησε ο υπουργός.

Μεταξύ άλλων ευφάνταστων κινητοποιήσεων για τις αυξήσεις στα καύσιμα στο Ιράν, οι οδηγοί χθες έσβησαν τα αυτοκίνητά τους στις εθνικές οδούς για να μπλοκάρουν το δίκτυο.

iefimerida.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr