Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορωνοϊός: Προς ακύρωση η Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου

28 Φεβρουαρίου 2020 21:20

Την ακύρωση της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ), ζητά το γερμανικό υπουργείο Υγείας, λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού Covid-19, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα BILD.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του υπουργείου είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να προτείνει στους αρμόδιους (δηλαδή στο κρατίδιο του Βερολίνου) την ακύρωση της Έκθεσης, αλλά θα πρέπει οι ίδιοι να αποφασίσουν. Όπως αναφέρει ωστόσο η BILD, το υπουργείο Υγείας έχει θέσει κριτήρια για εκδηλώσεις στις οποίες συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός ανθρώπων. «Ένα κριτήριο είναι ο αριθμός των πιθανών επαφών. Σε εκθέσεις, συνέδρια ή μεγαλύτερες εκδηλώσεις η δυνατότητα ανίχνευσης των ατόμων που μπορεί να ήρθαν σε επαφή με κάποιον ασθενή είναι πάρα πολύ δύσκολη», επισημαίνεται από το υπουργείο. «Εάν εφαρμόσει κανείς αυτά τα κριτήρια, η απόφαση μπορεί να είναι μόνο μία, η ακύρωση της ΙΤΒ», τονίζεται.

powered by Rubicon Project
Η τελική απόφαση για την διοργάνωση της Έκθεσης, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 4-8 Μαρτίου και συγκεντρώνει πάνω από 10.000 εκθέτες και 150.000 επισκέπτες, αναμένεται να ληφθεί απόψε.

iefimerida.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr