Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για Έβρο: Θα προστατεύσουμε τα σύνορα της Ε.Ε.

29 Φεβρουαρίου 2020 19:39

Κάλεσε όλους τους παράγοντες να αποκλιμακώσουν και να δεσμευτούν για βιώσιμη και μακροχρόνια κατάπαυση του πυρός και πολιτική λύση στη Συρία


Με ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ εξέφρασε τη στήριξή του σε Ελλάδα και Βουλγαρία για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. Στην ανακοίνωση του αναφέρεται ότι «ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου παρακολουθεί στενά την κατάσταση στη Συρία και την Τουρκία. Μίλησε σήμερα με τον Πρόεδρο Ερντογάν, στον οποίον εξέφρασε τα συλλυπητήριά του σχετικά με την απώλεια της ζωής των Τούρκων στρατιωτών και τη βαθιά ανησυχία του για το ανείπωτο ανθρώπινο πόνο που προκάλεσε η συνεχιζόμενη μάχη στο Ιντλιμπ.

»Κάλεσε όλους τους παράγοντες να αποκλιμακώσουν και να δεσμευτούν για βιώσιμη και μακροχρόνια κατάπαυση του πυρός και πολιτική λύση σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και πρόσβασης στους πληθυσμούς που βρίσκονται σε ανάγκη αποτελεί βασική προτεραιότητα. Η ΕΕ είναι έτοιμη να ενισχύσει περαιτέρω την υποστήριξή της.

»Τις τελευταίες ημέρες ο Πρόεδρος Μισέλ βρίσκεται επίσης σε στενή επαφή με τον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη και τον Πρωθυπουργό Μπορίσοφ για να ακολουθήσει την κατάσταση μετανάστευσης. Η ΕΕ δεσμεύεται ενεργά να υποστηρίξει τη δήλωση ΕΕ-Τουρκίας και να στηρίξει την Ελλάδα και τη Βουλγαρία για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ».

Νωρίτερα, η Επίτροπος Μετανάστευσης έγραψε στο Twitter ότι είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους υπουργούς Εσωτερικών (Μετανάστευσης) της Ελλάδας και της Βουλγαρίας για την έκτακτη κατάσταση στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Η Κομισιόν, έγραψε, είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Πολλοί ευρωβουλευτές έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους στην Ελλάδα, την ελληνική κυβέρνηση, ενώ οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν κατεπείγουσα ερώτηση στην Κομισιόν για το προσφυγικό.

Τώρα, στο μέτωπο του ΝΑΤΟ τηρείται... σιγήν ιχθύος. Πράγματι χθες δεν μπόρεσε να βγει κοινό ανακοινωθέν, αλλά όχι εξαιτίας της Ελλάδας, αλλά λόγω του ότι οι Γάλλοι ήθελαν πιο αυστηρή γλώσσα για τη Συρία.

ethnos.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr