Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορωνοϊός: 108 νεκροί σε μια ημέρα στη Γαλλία -Πάνω από 1.000 διασωληνωμένοι

19 Μαρτίου 2020 21:45

Ιδιαίτερα σκληρός ο νεότερος απολογισμός στη Γαλλία, με τους θανάτους σε μια ημέρα από τον κορωνοϊό να φτάνουν τους 108. Συνολικά 372 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα από την πανδημία.

Από το σύνολο των 372 νεκρών που καταγράφει η Γαλλία από την πανδημία του κορωνοϊού, 6% είναι ηλικίας κάτω των 60 ετών. Την ίδια ώρα, 1.300 άτομα που νοσηλεύτηκαν με τον κορωνοϊό επέστρεψαν σπίτι τους έχοντας ήπια ή και καθόλου συμπτώματα.

Η Γαλλία μπορεί να παράγει 6 εκατ. μάσκες σε μια εβδομάδα για τον κορωνοϊό

Ο Σαλομόν αναφέθηκε όμως και στο ζήτημα έλλειψης ιατρικών υλικών και κυρίως μασκών για το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. Όπως είπε, η Γαλλία μπορεί να παράξει 6 εκατ. μάσκες σε διάστημα μιας εβδομάδας. Ο γενικός διευθυντής υγείας επανέλαβε πως στη μάχη για τον κορωνοϊό δεν οφελεί σε τίποτα να φορά κανείς μάσκα αν δεν νοσεί (ή έχει συμπτώματα κρυολογήματος) ή δεν ανήκει στους εργαζόμενους που υποχρεούνται να φορούν μάσκες.

Νωρίτερα, η Κομισιόν αναφέρθηκε σε ένα σχέδιο δημιουργίας αποθεματικού για τέτοια προϊόντα, όπως μάσκες, στολές και αναπνευστήρες προκειμένου να βοηθηθούν κράτη - μέλη της ΕΕ που το έχουν ανάγκη.

iefimerida.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr