Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σοκ στη Βρετανία: Πέθανε ο γιατρός που φώναζε στον Τζόνσον να λάβει σοβαρά την πανδημία

10 Απριλίου 2020 02:48
Ο 53χρονος ουρολόγος Abdul Mabud Chowdhury στις 19 Μαρτίου είχε κάνει έκκληση στον Βρετανό πρωθυπουργό, τέσσερις μέρες μετά νόσησε και σήμερα πέθανε
Σοκ έχει προκαλέσει στη Μεγάλη Βρετανία η είδηση του θανάτου του γιατρού Aμπντούλ Μαμπούντ Τσάουντρι (Abdul Mabud Chowdhury) το απόγευμα της Πέμπτης 9 Απριλίου. Προβλήθηκε από κορονοϊο λίγα εικοσιτετράωρα αφότου έκανε την τελευταία έκκληση προς τον Μπόρις Τζόνσον να λάβει αυστηρά μέτρα κατά του κορονοϊού και να πάρει άμεσα αποφάσεις να ενισχύσει το σύστημα υγείας της Μεγάλης Βρετανίας.

Προκάλεσε σοκ με τις εκκλήσεις του

Ο 53χρονος ουρολόγος είχε προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη της χώρας αλλά και στο περιβάλλον του Τζόνσον όταν είχε περιγράψει με κυνικότητα και ρεαλισμό για τη συμφορά που έρχεσαι. Μάλιστα αρχικά οι δηλώσεις του αντιμετωπίστηκαν με αδιαφορία καθώς στα μέσα Μαρτίου η Μεγάλη Βρετανία λειτουργούσε σε κανονικούς ρυθμούς, τα σχολεία ήταν ανοικτά, ο κόσμος συνωστίζονταν στο μετρό και στα κλαμπ αλλά ο Aμπντούλ Μαμπούντ Τσάουντρι δεν το έβαλε κάτω.

Νόσησε τέσσερις μετά...

Στις 19 Μαρτίου έδωσε μία συνέντευξη που προκάλεσε αίσθηση καθώς καλούσε τον Τζόνσον να λάβει μέτρα άμεσα. Τέσσερις ημέρες μετά αρρώστησε και ο ίδιος αλλά και ο Τζόνσον. Η διαφορά είναι πως ο 53χρονος ουρολόγος παρότι ήταν υγιής χτυπήθηκε ανελέητα από τον κορονοϊό, τα ζωικά του όργανα παρουσίασαν επιπλοκές και σήμερα άφησε την τελευταία του πνοή.  

444.jpg

«Προστατέψτε τις οικογένειες σας και τα παιδιά σας»

Στη δημοσίευση στις 18 Μαρτίου είχε γράψει στον λογαριασμό του στο facebook: «Οι άνθρωποι που μας εκτιμούν και μας συμβουλεύονται μας δίνουν δύναμη και χαιρετίζουμε την ανταπόκριση. Πρέπει να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τις οικογένειές μας και τα παιδιά μας από αυτή την παγκόσμια καταστροφή. Λάβετε άμεσα διορθωτικά μέτρα και ενισχύστε τις άμυνες σας».

«Αγαπούσε τη ζωή»

Ο οικογενειακός γιατρός Γκολάτ Ραχάτ Χαν είπε ότι ο Δρ. Aμπντούλ Μαμπούντ Τσάουντρι είχε ανησυχήσει και προσπαθούσε να μας αφυπνίσει για τον κορωναϊό "πολύ πριν" φτάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο. «Μου είπε σε εμένα και σε άλλους φίλους ότι ο κοροναϊός ήταν πολύ επικίνδυνος», είπε συγκλονισμένος ο Golam Rahat Khan ο οποίος γνώριζε τον δόκτορ Τσάουντρι για σχεδόν 20 χρόνια. «Ηταν ένας άνθρωπος που αγαπούσε τη ζωή. Του άρεσε να τραγουδάει τα τραγούδια της πατρίδας τους και αγαπούσε την αγγλική κληρονομιά. Ηταν τόσο προσεκτικός, μας τηλεφώνησε πολύ συχνά και μας καλούσε σπίτι του. Μάλιστα την 1η Φεβρουαρίου ήταν στο σπίτι μου για τα όγδοα γενέθλια του γιου μου».

Άφησε ορφανά δύο παιδιά

Ο Δρ Χαν δήλωσε ότι κανένας από τους συγγενείς του Τσάουντρι δεν ήταν μαζί του όταν πέθανε στο Νοσοκομείο Queens στο Romford. Ο δόκτορ Chowdhury εργάστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Homerton στο Λονδίνο και άφησε πίσω του δύο παιδιά ηλικίας 18 και 11 ετών.

ethnos.gr