Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορωνοϊός: Συναγερμός στη Γερμανία με 870 νέα κρούσματα σε μία ημέρα

31 Ιουλίου 2020 11:31

Η Γερμανία κατέγραψε σήμερα 870 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Ινστιτούτου Επιδημιολογίας Robert Koch (RKI) .

 

Με τα νέα αυτά κρούσματα ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε σε 208.698, ενώ των θανάτων σε 9.141. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα το γερμανικό Ινστιτούτο σήμανε συναγερμό για την αύξηση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Γερμανία, γεγονός που χαρακτηρίζει πηγή «μεγάλων ανησυχιών».

«Η τελευταία αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19 αποτελεί πηγή μεγάλη ανησυχίας για μένα και για όλους μας στο RKI», δήλωσε ο πρόεδρος του
Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ , Λόταρ Βίλερ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Ο κορωνοϊός γονάτισε και την οικονομία της Γερμανίας

Την ίδια ώρα, η οικονομία της Γερμανίας συρρικνώθηκε με το μεγαλύτερο καταγεγραμμένο ρυθμό της το δεύτερο τρίμηνο, καθώς οι καταναλωτικές δαπάνες, οι επενδύσεις των επιχειρήσεων και οι εξαγωγές κατέρρευσαν κατά την πανδημία της Covid-19, με συνέπεια να εξανεμιστούν σχεδόν 10 χρόνια ανάπτυξης. Η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία συρρικνώθηκε κατά 10,1% σε τριμηνιαία βάση από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο, ύστερα από αναθεωρημένη συρρίκνωση κατά 2,0% τους τρεις πρώτους μήνες του έτους.

Η βουτιά είναι η μεγαλύτερη από τότε που η υπηρεσία άρχισε να συγκεντρώνει τριμηνιαία στοιχεία για την ανάπτυξη, το 1970, και χειρότερη από τη συρρίκνωση κατά 9% που προέβλεψαν οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters.

iefimerida.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr