Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκία: Μάχη με το χρόνο για να βγάλουν 3χρονο παιδάκι από τα συντρίμμια – Στους 35 οι νεκροί

31 Οκτωβρίου 2020 18:27

Τα συνεργεία διάσωσης εργάζονται ασταμάτητα για να βγάλουν όσο πιο γρήγορα μπορούν τους επιζώντας της τραγωδίας, από το μεγάλο σεισμό στην Τουρκία.

Ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη Σμύρνη αυξήθηκε στους 35, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά.

“Έχουμε 35 νεκρούς, 243 (άνθρωποι) νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, οκτώ είναι στην εντατική και οι τρεις από αυτούς σε σοβαρή κατάσταση”, είπε ο υπουργός μιλώντας σε δημοσιογράφους.

ΦΩΤΟ REUTERS

Ωστόσο, οι ελπίδες για τις οικογένειες που έχουν αγνοούμενους δε χάνονται. Σήμερα, τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να βγάλουν ζωντανή μια γυναίκα με τα τρία παιδιά της από μια πολυκατοικία και ακόμη έναν άνδρα. Έμειναν ζωντανοί κάτω από τα χαλάσματα για 23 ώρες μέχρι να τους βγάλουν οι διασώστες.

Click4More: Σεισμός: 27 οι νεκροί στην Σμύρνη! Ανάμεσά τους παιδιά 4 και 14 χρονών (video)

Τώρα, το ενδιαφέρον των διασωστών, έχει επικεντρωθεί σε ένα τρίχρονο παιδάκι -αδερφάκι των παιδιών που σώθηκαν-  το οποίο έχει μείνει κάτω από τα συντρίμμια όμως είναι ζωντανό.

Τουλάχιστον 831 άνθρωποι τραυματίστηκαν στη Σμύρνη και τις γειτονικές επαρχίες, πέντε στη Μανίσα, δύο στο Μπαλικεσίρ και 54 στο Αΐδίνι.

Ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά είπε ότι από τους 243 ανθρώπους που νοσηλεύονται, οι επτά από αυτούς στην εντατική και οι τρεις είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Από τη σεισμική δόνηση κατέρρευσαν τουλάχιστον 20 κτίρια στη Σμύρνη. Ο υπουργός Περιβάλλοντος της Τουρκίας Μουράτ Κουρούμ είπε ότι μέχρι τώρα έχουν απεγκλωβιστεί περίπου 100 άνθρωποι.

Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης ολοκληρώθηκαν σε εννέα κτίρια και συνεχίζονται σε άλλα οκτώ, ανέφεραν Τούρκοι αξιωματούχοι.

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Στην περιοχή έχουν σταλεί ήδη 960 σκηνές, 4.500 κουβέρτες και πάνω από 3.600 κρεβάτια για τους ανθρώπους που έχουν μείνει άστεγοι λόγω της καταστροφής, ενώ η τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος ανέλαβε να μοιράσει μάσκες και απολυμαντικά.

Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στα κτίρια που κατέρρευσαν στη Σμύρνη.

newsit.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr