Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η τρέλα του αντιεμβολιαστικού κινήματος «χτυπά» τη Γαλλία!

21 Νοεμβρίου 2020 17:42

Με τους πιο γνωστούς φαρμακευτικούς κολοσσούς ανά τον κόσμο να κάνουν «σπριντ» ώστε να κόψουν πρώτοι το νήμα στην παραγωγή ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου ενάντια στη μάστιγα του κορωνοϊού, και μετά την πολλά υποσχόμενη αίτηση για επείγουσα αδειοδότηση του εμβολίου της Pfizer, πολλοί είναι εκείνοι που παραμένουν αρνητικοί στην ιδέα του εμβολιασμού.

Μάλιστα, ένα πολύ ισχυρό αντιεμβολιαστικό κίνημα έχει αναπτυχθεί τον τελευταίο καιρό στην πολύπαθη με τους χιλιάδες νεκρούς από Covid Γαλλία, που φαίνεται να έχει απήχηση καθώς οι Γάλλοι, σύμφωνα με έρευνες, αποτελούν από τους πιο δύσπιστους λαούς απέναντι στην προοπτική ενός εμβολίου που θα θέσει τέρμα στην πανδημία.

Ένα ετερογενές «ψευδοεπιστημονικό» σε πολλές περιπτώσεις πλήθος αρνητών των εμβολίων στη Γαλλία, με δημόσιο λόγο και φωνή, έχουν εξαπολύσει ένα ολόκληρο φάσμα παράλογων επιχειρημάτων για να υποστηρίξουν τις αντιεμβολιαστικές τους θέσεις.

Στο αλλόκοτο αυτό σύμπαν των αντιεμβολιαστών πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι δεν συνιστά κίνδυνο για τη δημόσια υγεία ο κορωνοϊός κι ότι δεν χρειάζεται εμβόλιο για την αναχαίτισή του, ενώ οι πιο ακραίοι προωθούν τις πιο παράλογες θεωρίες συνωμοσίας, όπως ότι ο SARS-CoV-2 δημιουργήθηκε σε εργαστήρια για να τεθεί υπό έλεγχο ο πληθυσμός της Γης μέσω εμβολίων στο πλαίσιο μιας νέας παγκόσμιας τάξης. Ποιοι είναι όμως αυτοί που ηγούνται αυτού του κινήματος στη Γαλλία και θέτουν τα πάντα υπό αμφισβήτηση;

Γκισλέν Λανκτό
Η 79χρονη γαλλόφωνη Καναδέζα Γκισλέν Λανκτό – η «Μαντάμ Γκις», όπως την αποκαλούν οι οπαδοί της – δεν περίμενε την πανδημία του κορωνοϊού για να χτίσει ένα αμίμητο προφίλ στην ιατρική κοινότητα. Υπέρμαχος του αντιεμβολιαστικού κινήματος η Λανκτό έχει γράψει βιβλία και δοκίμια, όπως το “Medical Mafia” που κυκλοφόρησε το 1994 και επανεκδόθηκε το 2002, ενώ προωθεί μέσω συνεντεύξεων στο YouTube (μία τέτοια συνέντευξη τον περασμένο Αύγουστο κατέγραψε πάνω από 200.000 θεάσεις) fake news υποστηρίζοντας ότι όχι μόνον είναι αναποτελεσματικά τα εμβόλια, αλλά και επικίνδυνα.

Δεν διστάζει να χρησιμοποιεί τη λέξη «συνωμοσία» πεπεισμένη ότι κυβερνήσεις και φαρμακευτικές εταιρείες συνωμοτούν για να αρρωστήσει ο κόσμος, ώστε να βγάλουν τρελά λεφτά από τις πωλήσεις αναποτελεσματικών εμβολίων. Η Λανκτό θεωρεί το Aids «τη μεγαλύτερη απάτη του αιώνα» μια συνωμοσία της παγκόσμιας τάξης με τη στήριξη και συνιστά να εμπιστευόμαστα τα εν υπνώσει «αόρατα δονούμενα σωματίδια» στον οργανισμό μας. Το 2008 είχε εκτίσει ποινή δίμηνης φυλάκισης επειδή κατήργησε τον τραπεζικό της λογαριασμό, παρέδωσε την πιστωτική της κάρτα και εκείνη της κοινωνικής ασφάλισης κι αρνήθηκε να υποβάλει δήλωση στην εφορία θέλοντας να αποστασιοποιηθεί από το «χρηματοοικονομικό σύστημα».

Ανρί Ζουαγιέ
Επιφανές μέλος του κινήματος των αντιεμβολιαστών στη Γαλλία είναι και ο καθηγητής Ανρί Ζουαγιέ, που είχε συγκεντρώσει υπογραφές κατά των εμβολίων το 2014 και το 2015 με αποτέλεσμα να τον μηνύσει ο ιατρικός σύλλογος της χώρας. Ο 75χρονος ογκολόγος απηλλάγη των κατηγοριών δύο χρόνια αργότερα από το Πειθαρχικό, απόφαση που αναίρεσε όμως πέρυσι δικαστήριο.

Ο Ζουαγιέ, πρόεδρος της συντηρητικής οργάνωσης «Οικογένειες της Γαλλίας» με πάνω από 175.000 ακολούθους στο Facebook έχει κάνει λόγο για «δικτατορία των εμβολίων». Ο ίδιος αρνείται τον χαρακτηρισμό του αντιεμβολιαστή υποστηρίζοντας ότι είναι απλώς αντίθετος με την «κατάχρησή» τους. Τον περασμένο Μάρτιο είχε υποστηρίξει στον ιστότοπο “Famille santé prévention” ότι η ζέστη του ήλιου και το καυτό νερό μπορούν να σκοτώσουν τον κορωνοϊό.

Ζαν Μπερνάρ Φουρτιγιάν
Συνταξιούχος φαρμακοποιός εδώ και πάνω από μια δεκαετία ο Ζαν Μπερνάρ Φουρτιγιάν σχετίζεται με τον Ανρί Φουαγιέ, είναι κι ο ίδιος αντιεμβολιαστής εκ πεποιθήσεως και επικαλείται συχνά τις σπουδές του στη φαρμακευτική χημεία εις επίρρωση των όσων υποστηρίζει. Ο Φουρτιγιάν θεωρεί μάλιστα ότι το πρόγραμμα υποχρεωτικού εμβολιασμού των νηπίων έως δύο ετών στη Γαλλία με 11 εμβόλια συνιστά «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

Όσον αφορά στην υγειονομική κρίση που σαρώνει τον πλανήτη ο Φουρτιγιάν ισχυρίζεται ότι «στόχος αυτής της ψεύτικης πανδημίας είναι ο εμβολιασμός του παγκόσμιου πληθυσμού μ’ ένα άκρως επικίνδυνο εμβόλιο, αποτέλεσμα γενετικής χειραγώγησης του SARS-CoV-2.

Σερζ Ραντέρ
Πρώην φαρμακοποιός είναι και ο Σερζ Ραντέρ, που χαίρει ιδιαίτερης υπόληψης στο κίνημα των Γάλλων αντιεμβολιαστών και έχει σχέσεις με πολιτικούς διαφόρων αποχρώσεων - κυρίως όμως της ακροδεξιάς, αλλά και της αριστεράς – αλλά και με δύο ομοφρονούντες Ιταλούς ερευνητές, την Αντονιέτα και τον Στέφανο Μοντανάρι, με τους οποίους έχει γράψει κι ένα βιβλίο.

Σφοδρός πολέμιος του προγράμματος υποχρεωτικού εμβολιασμού των παιδιών και τακτικός προσκεκλημένος σε ακροδεξιούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και άλλα αποκαλούμενα «εναλλακτικά» ΜΜΕ ο Ρεντέρ έχει πει ότι οι Αρχές έσπειραν τον πανικό ανά την υφήλιο για να προετοιμάσουν τον πληθυσμό για ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Ζαν Ζακ Κρεβεκέρ
Γεννημένος στο Βέλγιο το 1961 ο Ζαν Ζακ Κρεβεκέρ υποστηρίζει ότι έχει σπουδάσει ομοιοπαθητική ιατρική. Γνωστός για τις απόψεις του κατά του εμβολίου για τη γρίπη H1N1 το 2009 o Κρεβεκέρ επανήλθε φέτος στο προσκήνιο με την πανδημία του κορωνοϊού υποστηρίζοντας ότι η υγειονομική κρίση δεν είναι τίποτε άλλο από μια τεράστια επιχείρηση χειραγώγησης του πληθυσμού με «κρυφή ατζέντα», που αποβλέπει στην εγκαθίδρυση μιας παγκόσμιας δικτατορίας. Με νανοσωματίδια που θα περιέχονται στα εμβόλια, υποστηρίζει, οι πολίτες θα τελούν υπό διαρκή παρακολούθηση και θα εντοπίζονται όλες οι κινήσεις τους.

Ο γκριζομάλλης 59χρονος με το μόνιμο χαμόγελο στα χείλη ανήκει σύμφωνα με το βελγικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTBF στους «γκουρού των θεωριών συνωμοσίας». Διασπείρει τις ιδέες του μέσω ζωντανών εκπομπών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με δεκάδες χιλιάδες θεατές, αφού το δίκτυό του στο YouTube καταργήθηκε, όταν το Γαλλικό Πρακτορείο ξεσκέπασε τα ψέμματα που έλεγε σ’ ένα βίντεο τον περασμένο Απρίλιο. Ο Κρεβεκέρ είναι οπαδός του Γερμανού γιατρού Ρίκε Γκεερντ Χάμερ, που πέθανε το 2017 αφού προηγουμένως είχε καταδικαστεί για παράνομες πρακτικές και έκθεση των ζωών ασθενών σε κίνδυνο.

Κριστιάν «Ταλ» Σαλέρ
Ο Κριστιάν Σαλέρ είναι ένας από τους φανατικούς εχθρούς των εμβολίων κι όχι μόνον εκείνων κατά του κορωνοϊού. Ο 76χρονος, γνωστός για τη διασπορά fake news και θεωριών συνωμοσίας, είναι ένθερμος υποστηρικτής της «εναλλακτικής ιατρικής» μέσω του Διαδικτύου. Το 2017 είχε μεταμφιεστεί σε κλόουν σ’ ένα βίντεο στο YouTube, ενώ έχει εκφράσει και αντισημιτικές απόψεις. Ο Σαλέρ έχει αποκαλέσει «ψευτοϊό» τον κορωνοϊό και υποστηρίζει ότι τα εμβόλια είναι «απάτη» κι έχουν σκοτώσει «εκατομμύρια ανθρώπους».

Ο Κρις Σαλέρ, που τοποθέτησε τη λέξη «Ταλ» ανάμεσα στο όνομα και το επώνυμό του για να ακούγεται «Κρίσταλ», είναι λία δραστήριος στο YouTube με σχεδόν 90.000 συνδρομητές στο κανάλι του, ενώ έχει δημοσιεύσει βιβλία με τίτλους όπως «Τα εμβόλια είναι δηλητήρια».

Τιερί Καζασνοβά
O Τιερί Καζασνοβά δηλώνει «λέκτορας» που ειδικεύεται στην Υγιεινή κι υποστηρίζει εδώ και μια δεκαετία στα βίντεό του τη «νηστειοθεραπεία», την κατανάλωση ωμών τροφών και τη φυσιοπαθητική (εναλλακτική ιατρική).

Έχει επανειλημμένα αμφισβητήσει τη σημασία του εμβολιασμού των παιδιών και έχει εμφανιστεί με τον Κρεβεκέρ σε live εκπομπή, όπου το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού παρουσιάστηκε ως «μέσο για την μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού». Ο Καζασνοβά, αρτοποιός με ειδίκευση στα βιολογικά αρτοσκευάσματα, έχει δικό του κανάλι στο YouTube με πάνω από μισό εκατομμύριο συνδρομητές.

Σαλίλ Λαϊμπί
O χειρουργός οδοντίατρος Σαλίμ Λαϊμπί είναι ένθερμος θιασώτης των θεωριών συνωμοσίας, «ένας από τους σημαντικότερους προωθητές των αντιεμβολιαστικών απόψεων», σύμφωνα με το Le Point. Ο Λαϊμπί έχει υιοθετήσει στα social media το ψευδώνυμο του «ελεύθερου στοχαστή», αλλά μια από τις τελευταίες αναρτήσεις του με τίτλο «Covid-19: Γιατί είναι άχρηστο το εμβόλιο της Pfizer» μιλά από μόνη της.

Πέρα από τα εμβόλια ο Λαϊμπί έχει βάλει στο σταυρόνημά του τους Εβραίους, τους gay, τους μασόνους, αλλά και τους μουσουλμάνους, θεωρώντας ότι δεν είναι αρκετά εξτρεμιστές. Ο Λαϊμπί, που κατέβηκε υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές του 2012 σε περιφέρεια της νότιας Γαλλίας συγκεντρώνοντας μόλις 241 ψήφους, έχει στο μεταξύ πάνω από 117.000 συνδρομητές στο κανάλι του στο YouTube, 28.000 ακολούθους στο Twitter κι άλλους 8.000 στο Facebook.

Έμα Κρουζί
Ιδιοκτήτρια καταστήματος υποδημάτων στη Γενεύη η νεαρή Eλβετίδα είχε σπουδάσει κάποιο διάστημα στη Νάντη της Γαλλίας και όπως λέει η έρευνά της επικεντρωνόταν ανέκαθεν στην Ψυχολογία και την Υγεία, όμως το πραγματικό επίκεντρο του ενδιαφέροντός της είναι οι θεωρίες συνωμοσίας για την πανδημία του κορωνοϊού. Σφοδρή πολέμιος των εμβολίων, αρνήτρια της μάσκας, εχθρός των διαγνωστικών τεστ η Έμα Κρουζί αντιτίθεται σε όλα τα προληπτικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του SARS-CoV-2 ενώ κατηγορεί τις Αρχές και τα ΜΜΕ της χώρας της ότι διασπείρουν τον φόβο στον πληθυσμό μέσω του δικτύου της στο YouTube με τους 87.000 συνδρομητές.

Η Κρουζί είναι επίσης οπαδός του κινήματος QAnon, που έφτασε στην Ευρώπη από την Αμερική και υποστηρίζει ότι πολιτικοί και κορυφαίες διασημότητες, που είναι «λάτρεις του σατανά», συνεργάζονται με κυβερνήσεις ανά την υφήλιο σε διεθνή δίκτυα παιδεραστίας κι ότι οι ΗΠΑ κατευθύνονται από τις σκοτεινές δυνάμεις που κρύβονται από πίσω και οι οποίες επιδιώκουν τη σύσταση μίας «νέας παγκόσμιας τάξης πραγμάτων» με τον Ντόναλντ Τραμπ να ορθώνει ανάστημα απέναντί τους.

Κιμ Γκλόου
Η Κιμ Γκλόου – το πραγματικό της όνομα είναι Σοφί Λον – έγινε γνωστή στο γαλλικό κοινό από τη συμμετοχή της σε τηλεριάλιτι (“Les Anges de la téléréalité”, “Marseillais”) αλλά το τελευταίο διάστημα πυκνώνει τις εμφανίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με πάνω από ένα εκατομμύριο ακολούθους, όπου χρησιμοποιεί τα επιχειρήματα της παλιάς φρουράς των συνομωσιολόγων υποστηρίζοντας ότι με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα διοχετευθούν στους οργανισμούς των εμβολιασμένων «τσιπάκια με νανοσωματίδια» για να ελέγχονται τα πάντα.

«Δεν είναι άλλη μια ιστορία, είναι πραγματικότητα», υποστήριξε σε βίντεό της στο Instagram και το Snapchat η 35χρονη, που είναι για έναν παραπάνω λόγο πιο επικίνδυνη από τους «δεινόσαυρους της συνωμοσιολογίας», επειδή απευθύνεται σε νεανικό κοινό.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/kosmos/brazilia-orgi-thanato-mayroy-sekioyritades-soyper-market

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr