Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισραήλ: Μάρτυρας στη δίκη του Νετανιάχου ο νεκρός πιλότος στη Σάμο

14 Σεπτεμβρίου 2021 13:50

Μεγάλο θέμα στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης είναι η συντριβή του διθέσιου Τσέσνα που κατέπεσε νότια του αεροδρομίου του νησιού της Σάμου.

Σύμφωνα με το Times of Israel, οι νεκροί είναι o Χάιμ Γκερόν και η συζυγός του Έστι.

Ο Γκέρον ήταν πρώην αναπληρωτής διευθυντής έκδοσης αδειών στο υπουργείο Επικοινωνίας του Ισραήλ και μάλιστα ήταν και μάρτυρας στη δίκη κατά του Νετανιάχου, ο οποίος κατηγορείται για υποθέσεις διαφθοράς.

Όπως αναφέρει το ίδιο μέσο: «Δεν ήταν σαφές τι προκάλεσε τη συντριβή, αλλά τα ελληνικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι το αεροσκάφος φαίνεται ότι υπέστη τεχνικό πρόβλημα και εξαφανίστηκε από τα ραντάρ».

Το χρονικό της τραγωδίας
Το αεροσκάφος συνετρίβη λίγο πριν την προσγείωσή του, το βράδυ της Δευτέρας, με αποτέλεσμα οι δύο επιβαίνοντες σε αυτό να χάσουν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας το ιδιωτικό αεροσκάφος τύπου Cessna, C182 απογειώθηκε από τον αερολιμένα της Χάϊφα στο Ισραήλ με δύο επιβαίνοντες.

Βάσει του σχεδίου πτήσης που είχε καταθέσει, το αεροσκάφος θα πραγματοποιούσε ιδιωτική πτήση και θα προσγειωνόταν λίγα λεπτά μετά τις 20:00 το βράδυ της Δευτέρας στο αεροδρόμιο της Σάμου.

 Το στίγμα ενός μονοκινητηρίου αεροσκάφους τύπου Τσέσνα (Cessna 172) χάθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά από το Ποτοκάκι της Σάμου.

Αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για το ιδιωτικό αεροπλάνο που εκτελούσε πτήση από το Ισραήλ.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν σκάφη του Λιμενικού, σκάφος της Frontex και αλιευτικά, ενώ έσπευσε και ένα Super Puma.

 Φέρεται ο χειριστής να προσπάθησε να προσγειώσει το αεροπλάνο αλλά δεν τα κατάφερε.

Οι σοροί του ζευγαριού ανασύρθηκαν από τους δύτες και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για νεκροψία και νεκροτομή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σημειώθηκαν κάποιες απότομες ταλαντώσεις καθώς προσέγγιζε το αεροδρόμιο, ενώ φέρεται να προηγήθηκε και έκρηξη.

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα