Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Squid Game – Σχολεία προειδοποιούν: «Μην αφήνετε τα παιδιά σας να το βλέπουν»

10 Οκτωβρίου 2021 17:00

Το «Squid Game» του Netflix έχει κατακτήσει τον κόσμο από τότε που κυκλοφόρησε. Μέσα σε λίγες μόνο μέρες, η κορεάτικη σειρά κατάφερε viral και σπάει ταμεία, με αποτέλεσμα να θέτει υποψηφιότητα για να γίνει η δημοφιλέστερη σειρά όλων των εποχών.

 

Το δυστοπικό δράμα, το οποίο έκανε πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο στο Netflix, παρουσιάζει μια ομάδα ανθρώπων που στρατολογήθηκαν από έναν μυστηριώδη οργανισμό για να ανταγωνιστούν σε παιχνίδια ζωής ή θανάτου. To «Squid Game» όμως περιλαμβάνει και πολλές σκηνές βίας, γεγονός που δεν την κάνει μια σειρά κατάλληλη για παιδιά.

Η σειρά έχει κερδίσει και πολλούς μικρούς fan, οι οποίοι μάλιστα πάνε στο σχολείο και ζητάνε από τους εκπαιδευτικούς να παίξουν κάποια από τα παιχνίδια που περιλαμβάνονται στα επεισόδια του «Squid Game». Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα υποβάλλονται και σε δοκιμασίες μόνοι τους.

Μερικές φορές όμως δημιουργούνται και εντάσεις – όπως συμβαίνει στα παιχνίδια – ο συνδυασμός όμως με τη βία που αποτυπώνεται στη συγκεκριμένη σειρά οδηγεί σχολεία να στέλνουν επιστολές προς τους γονείς, προκειμένου να μην επιτρέπουν στα παιδιά τους να βλέπουν την σειρά αυτή. Τέτοια περιστατικά – όπως αναφέρει η Daily Mail – έχουν ήδη αναφερθεί στην Βρετανία και στο Βέλγιο.

 Eκτίθενται σε ρεαλιστικές σκηνές βίας
«Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, έχει πέσει στην αντίληψή μας ότι αρκετά παιδιά βλέπουν το Squid Game στο Netflix.
Παρατηρήσαμε ότι ένας αυξανόμενος αριθμός παιδιών παίζουν τις δικές τους εκδοχές, κάτι που προκαλεί διαμάχες μεταξύ φίλων.

Τα παιδιά που βλέπουν αυτή την σειρά, εκτίθενται σε ρεαλιστικές σκηνές βίας και δυστυχώς βγάζουν ανάλογες συμπεριφορές στο σχολείο.

Θα ήθελα να σας επισημαίνω ότι υπάρχει λόγος που το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι κατάλληλο για παιδιά κάτω των 15 ετών», ανέφερε το John Bramston Primary School, τονίζοντας ότι από εδώ και πέρα, αν υπάρχουν ανάλογα φαινόμενα θα καλούνται οι γονείς στο σχολείο.

newsit.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα