Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός – ΠΟΥ: Έκτακτα μέτρα άμεσα, ειδάλλως 500.000 θάνατοι μέχρι τον Μάρτιο

21 Νοεμβρίου 2021 14:39

Εξαιρετικά ανήσυχος για την επιδημιολογική κατάσταση στην Ευρώπη, όπου ένα νέο κύμα κορονοϊού σαρώνει απ’ άκρη σ’ άκρη τη Γηραιά Ήπειρο δηλώνει ο ΠΟΥ.

 

Μιλώντας στο BBC, ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ Δρ Χανς Κλούγκε προειδοποίησε ότι μπορεί να καταγραφούν 500.000 ακόμη θάνατοι μέχρι τον Μάρτιο, εάν δεν ληφθούν επείγοντα μέτρα. Ο Κλούγκε δήλωσε ότι η αύξηση της χρήσης μάσκας θα μπορούσε να βοηθήσει άμεσα.

 Η προειδοποίηση έρχεται καθώς πολλά έθνη αναφέρουν ρεκόρ υψηλών ποσοστών μόλυνσης και εισάγουν πλήρη ή μερικό αποκλεισμό. Ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ δήλωσε ότι παράγοντες όπως η χειμερινή περίοδος, η ανεπαρκής εμβολιαστική κάλυψη και η περιφερειακή κυριαρχία της πιο μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα βρίσκονται πίσω από την εξάπλωση του κορονοϊού.

Η Ευρώπη στο «μάτι» της πανδημίας και φόβοι για «μαύρα» Χριστούγεννα – Η Αυστρία έκανε την αρχή στα lockdown – Τα μέτρα στις υπόλοιπες χώρες
Ζήτησε να αυξηθούν οι εμβολιασμοί και να εφαρμοστούν βασικά μέτρα δημόσιας υγείας και νέες ιατρικές θεραπείες για την καταπολέμηση της αύξησης. «Ο κορονοϊός έχει γίνει και πάλι η υπ' αριθμόν ένα αιτία θνησιμότητας στην περιοχή μας», δήλωσε στο BBC, προσθέτοντας ότι «γνωρίζουμε τι πρέπει να γίνει» για την καταπολέμηση του ιού.

Ο Κλούγκε δήλωσε ότι τα μέτρα υποχρεωτικού εμβολιασμού θα πρέπει να θεωρούνται ως «έσχατη λύση», αλλά ότι θα ήταν «πολύ επίκαιρο» να διεξαχθεί μια «νομική και κοινωνική συζήτηση» για το θέμα.

ethnos.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα