Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρίση στην Ουκρανία: «Ως 190.000 στρατιώτες έχει συγκεντρώσει η Ρωσία στα σύνορα με την Ουκρανία» λένε οι ΗΠΑ

18 Φεβρουαρίου 2022 15:25
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Κρίση στην Ουκρανία: «Ως 190.000 στρατιώτες έχει συγκεντρώσει η Ρωσία στα σύνορα με την Ουκρανία» λένε οι ΗΠΑ

test2

test2

Δεν έχουμε δει ακόμα τη Ρωσία να αποσύρει δυνάμεις από τη συνοριακή γραμμή με την Ουκρανία, είπε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρατηρούν πως συνεχίζεται η μετακίνηση ρωσικών στρατευμάτων προς τις περιοχές στα σύνορα με την Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν.

«Αν και η Ρωσία έχει ανακοινώσει ότι οι δυνάμεις της επιστρέφουν στη βάση τους, δεν το έχουμε δει ακόμη. Πράγματι, βλέπουμε περισσότερες δυνάμεις να εισέρχονται σε αυτή τη συνοριακή περιοχή», δήλωσε ο Όστιν, έπειτα από μια συνάντηση με τον Πολωνό ομόλογό του Μάριους Μπλάζακ.

«Τους βλέπουμε επίσης να εξακολουθούν να ετοιμάζονται», κυρίως «πλησιάζοντας στα σύνορα, τοποθετώντας στρατεύματα και αυξάνοντας τις επιμελητειακές ικανότητές τους», διευκρίνισε ο Όστιν.

Στο μεταξύ, στο ίδιο πλαίσιο, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), Μάικλ Κάρπεντερ δήλωσε πως ο αριθμός των ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα της Ουκρανίας είναι σημαντικά υψηλότερος (σχεδόν διπλάσιος) σε σχέση με όσα ήταν γνωστά μέχρι πρόσφατα.

«Εκτιμούμε ότι η Ρωσία πιθανότατα έχει συγκεντρώσει 169.000-190.000 στρατιώτες στα σύνορα με την Ουκρανία σε σύγκριση με τους περίπου 100.000 στις 30 Ιανουαρίου. Αυτή είναι η πιο σημαντική στρατιωτική κινητοποίηση στην Ευρώπη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο» σημείωσε ο Κάρπεντερ.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Ουκρανία: Η πρόταση Πούτιν για συνάντησή του με τον Ζελένσκι στη Μόσχα είναι απαράδεκτη
  • Τζέι Ντι Βανς: Η Ευρώπη πρέπει να έχει τη «μερίδα του λέοντος» ως προς τις εγγυήσεις ασφαλείας που ζητά η Ουκρανία
  • Πόλεμος στην Ουκρανία: Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες μετά τη συνάντηση στον Λευκό Οίκο (βίντεο)
  • O Ζελένσκι θα συναντηθεί με τον Τραμπ στην Ουάσιγκτον τη Δευτέρα -«Είχαμε ουσιαστική συνομιλία»
  • Αλάσκα: Αισιόδοξοι οι κάτοικοι για συμφωνία ειρήνης στην Ουκρανία (βίντεο)
  • Τις επόμενες μέρες η συνάντηση Πούτιν-Τραμπ: Αισιοδοξία για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία (βίντεο)