Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εισβολή στην Ουκρανία: Ολομέτωπη επίθεση των Ρώσων στο Κίεβο

24 Φεβρουαρίου 2022 15:07
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΥΚΡΑΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
Εισβολή στην Ουκρανία: Ολομέτωπη επίθεση των Ρώσων στο Κίεβο

test2

test2

Μεγάλη αεροπορική επιχείρηση των Ρώσων κοντά στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας - Εντείνονται οι μάχες στα βόρεια της ουκρανικής πρωτεύουσας - Αγνωστο αν επιδιώκουν να εντοπίσουν τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι - Ρωσικά ελικόπτερα Mi-8 «κρύβουν» τον ουρανό πάνω από το Αεροδρόμιο Αντόνοβ (ή Χοστόμελ) λίγα χιλιόμετρα έξω από το Κίεβο

Εν εξελίξει βρίσκεται μεγάλη αεροπορική επιχείρηση με ρωσικά ελικόπτερα Mi-8 στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αντόνοβ, μερικά χιλιόμετρα έξω από το Κίεβο, σύμφωνα με ανταποκριτές διεθνών ΜΜΕ και μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής που ανεβάζουν βίντεο στα social media.

Η έντονη επιχείρηση των ρωσικών στρατευμάτων σε περιοχές πολύ κοντά στο Κίεβο, βόρεια της ουκρανικής πρωτεύουσας δείχνουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τις στοχεύσεις της Ρωσίας. Άγνωστα παραμένουν, ωστόσο, τα σχέδια της Ρωσίας αναφορικά με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και αν επρόκειτο να τον συλλάβουν καταλαμβάνοντας το Κίεβο.

 Όπως μεταδίδει o Αμερικανός δημοσιογράφος Κρίστοφερ Μίλερ, ανταποκριτής στο Buzzfeed News στο Twitter, ενας μεγάλος αριθμός από ρωσικά Mi-8 συμμετέχουν στην επιχείρηση με στόχο τον ζωτικής σημασίας αερολιμένα, που βρίσκεται στο Χοστόμελ. «Το υπουργείο Εσωτερικών λέει ότι η Ρωσία έχει πλέον τον έλεγχο» γράφει στην ανάρτησή του ο Μίλερ. Όπως επισημαίνει, πρόκειται για μία ιδιαίτερα επικίνδυνη εξέλιξη, αφού το Αεροδρόμιο Αντόνοβ (γνωστό και ως Χοστόμελ) βρίσκεται πολύ κοντά στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης η εισβολή των ρωσικών δυνάμεων σε πόλεις της Ουκρανίας. Εκρήξεις ακούγονται στο Κίεβο, στο Χάρκοβο, στο Λουχάνσκ και σε άλλες περιοχές, ενώ οι ουκρανικές αρχές κάνουν λόγο και για 50 νεκρούς.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Πέθανε ο Τζόρτζιο Αρμάνι
  • Ουκρανία: Η πρόταση Πούτιν για συνάντησή του με τον Ζελένσκι στη Μόσχα είναι απαράδεκτη
  • Υεμένη: Το Ισραήλ χτυπά τους Χούθι - Νεκροί σε επιδρομές ο πρωθυπουργός, ο επιτελάρχης και ο υπουργός άμυνας
  • Τζέι Ντι Βανς: Η Ευρώπη πρέπει να έχει τη «μερίδα του λέοντος» ως προς τις εγγυήσεις ασφαλείας που ζητά η Ουκρανία
  • Πόλεμος στην Ουκρανία: Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες μετά τη συνάντηση στον Λευκό Οίκο (βίντεο)
  • O Ζελένσκι θα συναντηθεί με τον Τραμπ στην Ουάσιγκτον τη Δευτέρα -«Είχαμε ουσιαστική συνομιλία»