Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurovision 2022: Αποκλείστηκε η Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία

25 Φεβρουαρίου 2022 18:32

Επίσημα σήμερα η EBU ανακοίνωσε τον αποκλεισμό της Ρωσίας από την Eurovision 2022 στο Τορίνο.

Μετά από τα τελευταία γεγονότα και τη θύελλα αντιδράσεων χωρών, όπως Εσθονία, Φιλανδία και άλλων, για την απόσυρση της συμμετοχής τους στον ερχόμενο διαγωνισμό της Eurovision, η EBU αλλάζει την απόφαση πως η Ρωσία είναι ευπρόσδεκτη και ανακοινώνει επίσημα τον αποκλεισμό της γράφοντας:

“H EBU (European Broadcaster Union) ανακοίνωσε ότι καμία συμμετοχή της Ρωσίας δε θα υπάρξει στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision.

Το εκτελεστικό συμβούλιο της EBU πήρε την απόφαση σήμερα μετά από σύσταση από τη διοίκηση της Eurovison, την ομάδα Αναφοράς, με βάση τους κανόνες της εκδήλωσης και των αξιών της EBU.

Η σύσταση αυτή υποστηρίχθηκε επίσης από την επιτροπή τηλεόρασης της EBU.

Η απόφαση αντικατοπτρίζει την ανησυχία ότι, υπό το φως της άνευ προηγουμένου κρίση της Ουκρανίας, η συμπερίληψη μιας ρωσικής συμμετοχής στο φετινό διαγωνισμό θα έφερνε στο διαγωνισμό ανυποληψία.

Πριν λάβει αυτή την απόφαση, η EBU έδωσε χρόνο να διαβουλευθεί ευρέως μεταξύ των μελών της.

Η EBU είναι ένας απολιτικός οργανισμός-μέλος των ραδιοτηλεοπτικών φορέων που δεσμεύονται να προασπίζουν τις αξίες της δημόσιας υπηρεσίας.

Παραμένουμε αφοσιωμένοι στην προστασία των αξιών ενός πολιτιστικού διαγωνισμού που προωθεί τη διεθνή ανταλλαγή και κατανόηση, φέρνει κοντά το κοινό, γιορτάζει τη διαφορετικότητα μέσω της μουσικής και ενώνει την Ευρώπη σε μια σκηνή”

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα