Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Πολωνία θα βοηθήσει τη Σουηδία και τη Φινλανδία αν δεχτούν επίθεση προτού ενταχθούν στο ΝΑΤΟ

19 Μαϊος 2022 12:48
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η Πολωνία θα βοηθήσει τη Σουηδία και τη Φινλανδία αν δεχτούν επίθεση προτού ενταχθούν στο ΝΑΤΟ

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Η Πολωνία θα βοηθήσει τη Σουηδία και τη Φινλανδία, σε περίπτωση που δεχτούν επίθεση προτού γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι.

«Θεωρώ την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ μια σημαντική ένδειξη της ενίσχυσης της ασφάλειας στην Ευρώπη», είπε ο ίδιος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

H Πολωνία θα σπεύσει να βοηθήσει τους νέους σύμμαχους
«Θέλω να καταστήσω σαφές ότι σε περίπτωση επίθεσης εις βάρος της Σουηδίας ή της Φινλανδίας στη διάρκεια της διαδικασίας ένταξής τους, η Πολωνία θα προστρέξει σε βοήθειά τους», τόνισε ο πολωνός πρωθυπουργός.

Η Φινλανδία και η Σουηδία αιτήθηκαν επισήμως να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ χθες Τετάρτη, μια απόφαση που πυροδοτήθηκε από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και σήμανε την έναρξη της διαδικασίας ένταξής τους στη Συμμαχία, η οποία αναμένεται να χρειαστεί μόνο λίγες εβδομάδες.

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Πάρος, Δημοτικό Συμβούλιο: Δείτε τι αποφασίστηκε για τη μεταφόρτωση και αποθήκευση των αποβλήτων του Δήμου (Βίντεο)
  • Pulse: Στις 16,5 μονάδες το προβάδισμα ΝΔ, είναι το 2ο μεγαλύτερο από το 2016 (Βίντεο)
  • Δημοσκόπηση Opinion Poll: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ – Πόσο τραβάει ένα κόμμα Καρυστιανού
  • Παρέμβαση της Κατερίνας Μονογυιού για την έγκαιρη ανάρτηση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων της Ανάφης
  • 505.217 ευρώ για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
  • Αδιέξοδο στις συνομιλίες για τη Γροιλανδία - Οι κόκκινες γραμμές Κοπεγχάγης και Νουούκ (Βίντεο)