Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο κρεσέντο προκλήσεων από τα τουρκικά ΜΜΕ: Τα νησιά είναι η πραγματική απειλή, είναι υπό στρατιωτική κατοχή

11 Ιουνίου 2022 13:38
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΤΟΥΡΚΙΑ
Νέο κρεσέντο προκλήσεων από τα τουρκικά ΜΜΕ: Τα νησιά είναι η πραγματική απειλή, είναι υπό στρατιωτική κατοχή

test2

test2

Τα τουρκικά ΜΜΕ ακολουθώντας τη ρητορική του Ταγίπ Ερντογάν επιδίδονται σε νέες προκλήσεις κατά της Ελλάδας βάζοντας στο στόχαστρο τα νησιά.

Μάλιστα κάνουν λόγο για στρατιωτική κατοχή των ελληνικών νησιών και ότι αυτά είναι η πραγματική απειλή για την Τουρκία.

Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης σχολίασε ότι η Τουρκία με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο έχει πει ότι θα διεκδικήσει αλλαγή συνόρων. Σημειώνεται ότι για την αλλαγή συνόρων και την αμφισβήτηση κυριαρχίας μίλησε ο υπουργός Εξωτερικών της νατοϊκής Τουρκίας και την απειλή για πιθανή δράση εκτός διπλωματίας την υπονόησε ο Τούρκος πρόεδρος.

 Τα πρωτοσέλιδα του τουρκικού Τύπου «Ακσάμ»: «Ο πρώην πρέσβης του CHP εκπρόσωπος των Ελλήνων» – «Ιδού η εισβολή στο Αιγαίο» «Μιλλιγιέτ»: «Η Ελλάδα είναι σε πόλεμο δι’ αντιπροσώπων»
«Τουρκιγιέ»: «Αυτά ξεπερνάνε την Ελλάδα» Το TRT της Τουρκίας έβαλε στο κάδρο και το Καστελόριζο
Σε εκπομπή του TRT της Τουρκίας με τίτλο «Ο ελληνικός κόμπος στο Αιγαίο: Εξοπλισμένο Καστελόριζο» αναφέρθηκε πως το ακριτικό νησί έχει έκταση 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 2 χλμ από την περιοχή Κας της Αττάλειας. «Μπορούν να το δουν ακόμη και με γυμνό μάτι» προσθέτουν και συνεχίζουν: «Το Καστελόριζο, σύμφωνα με τη συνθήκη των Παρισίων, έχει αποστρατιωτικοποιημένο στάτους. Παρά το ότι η συνθήκη της Λωζάνης και των Παρισίων επιβάλουν αποστρατικοποίηση, η Αθήνα εξόπλισε το Καστελόριζο». Και στην εκπομπή αναφέρθηκε ακόμα πως η Ελλάδα «εξόπλισε και άλλα 15 νησιά του Αιγαίου. Η στρατιωτική κινητικότητα του 2020 στο νησί καταγράφηκε έτσι από το TRT».

Αντιδήμαρχος Καστελόριζου: Πατάμε γερά στα πόδια μας
«Υπάρχει μια κανονικότητα στο νησί, υπάρχει μια μικρή επιφύλαξη και μια ανησυχία αλλά πατάμε γερά στα πόδια μας» δήλωσε ο αντιδήμαρχος του Καστελόριζου μιλώντας στο Mega και την εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο». Μάλιστα σχολίασε και την τουριστική κίνηση στο νησί αναφέροντας πως έχουν καταφθάσει για το τριήμερο πάνω από 200 άτομα και γι αυτό θέλησε να ευχαριστήσει δημοσίως όσους φυλάνε το ακριτικό νησί.

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Σεισμός 6,1R στη δυτική Τουρκία: Κατέρρευσε τουλάχιστον ένα κτήριο - Αισθητός σε νησιά του Αιγαίου (βίντεο)
  • Πού «αποσκοπεί» η Τουρκία με την καλή διαγωγή και πόσο κερδισμένη είναι η Ευρώπη μετά τους δασμούς Τραμπ (βίντεο)
  • Εικόνες αποκάλυψης από τις πυρκαγιές στην Προύσα της Τουρκίας – Χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης έγιναν στάχτη (βίντεο)
  • Μητσοτάκης: Όσο η Τουρκία επιμένει σε casus belli δεν θα μπει στο πρόγραμμα SAFE - Το πάρτι στον ΟΠΕΚΕΠΕ τελειώνει (βίντεο)
  • Τουρκία και Βρετανία υπέγραψαν συμφωνία για Eurofighter (βίντεο)
  • Ρωσική αποστολή μεταβαίνει στην Τουρκία για συνομιλίες με την Ουκρανία (βίντεο)