Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: Οι παμπ ζητούν να «παγώσει» ο φόρος στην μπίρα ενόψει των Χριστουγέννων

12 Νοεμβρίου 2022 12:11
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βρετανία: Οι παμπ ζητούν να «παγώσει» ο φόρος στην μπίρα ενόψει των Χριστουγέννων

test2

test2

Οι βρετανικές παμπ θέλουν τη βοήθεια της κυβέρνησης προκειμένου να παραμείνει προσιτή η τιμή της μπίρας φέτος το Χριστούγεννα, καθώς η άνοδος του πληθωρισμού αυξάνει το κόστος για τις επιχειρήσεις και πλήττει την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών.

Η Βρετανική Ένωση Ζύθου και Παμπ (BBPA), σε επιστολή με ημερομηνία 11 Νοεμβρίου προς τον υπουργό Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ, ζήτησε από την κυβέρνηση να επαναφέρει στις δημοσιονομικές ανακοινώσεις, που αναμένονται στις 17 Νοεμβρίου, το ‘πάγωμα’ για τον φόρο στην μπίρα.

«Χρειαζόμαστε να επανέλθει το ‘πάγωμα’ το φόρου στην μπίρα προκειμένου να περιοριστεί η πίεση του κόστους στις παμπ και τα ζυθοποιεία και να αποφευχθεί η υπονόμευση των κρίσιμων μέτρων για τη μεταρρύθμιση του Φόρου Οινοπνεύματος», ανέφερε σε σημερινή ανακοίνωση η επικεφαλής της BBPA Έμα ΜακΚλάρκιν.

Το 'πάγωμα' του φόρου, που αναμενόταν να τεθεί σε ισχύ από τον Φεβρουάριο, ακυρώθηκε στο πλαίσιο των μέτρων που έλαβε ο Χαντ τον περασμένο μήνα στο πλαίσιο κατάργησης των φορολογικών μειώσεων που είχε ανακοινώσει η προηγούμενη πρωθυπουργός Λιζ Τρας.

Σύμφωνα με τη BBPA, η αύξηση των τιμών σε όλα τα προϊόντα, από τις πρώτες ύλες έως τα καύσιμα, αναγκάζει τις επιχειρήσεις να μετακυλήσουν το κόστος στους πελάτες των μπαρ, με τη μέση τιμή ενός ποτηριού μπίρας να αυξάνεται κατά 8% σε σχέση με πέρυσι.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Παρέμβαση Φίλιππου Φόρτωμα για την υποστελέχωση και τις δυσχέρειες στην εκτέλεση καθηκόντων των υπαλλήλων στους Δήμους των Κυκλάδων
  • Τοποθέτηση της Κατερίνας Μονογυιού για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την ειδική αγωγή, την Ιερά Μονή Σινά και τον ελληνορθόδοξο πολιτισμό.
  • Τριμερής Τουρκίας - Ιταλίας - Λιβύης σήμερα στην Κωνσταντινούπολη με θολή ατζέντα και αποκλεισμούς
  • Αναφορά του Μάρκου Καφούρου για την προστασία του μνημείου «Πορτάρα» στη Νάξο
  • Βουλή-ΟΠΕΚΕΠΕ: Πώς απαντούν κυβερνητικές πηγές στην αντιπολίτευση για «ακυρότητα» της διαδικασίας
  • Ρεκόρ 25ετίας σε νέες θέσεις εργασίας στο εξάμηνο του έτους - Μητσοτάκης: Στόχος τα €950 κατώτατος μισθός