Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι Χούθι χτύπησαν με θαλάσσιο drone το δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων «MT Chios Lion»

16 Ιουλίου 2024 12:49
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΧΟΥΘΙ
  • ΕΠΙΘΕΣΗ
Οι Χούθι χτύπησαν με θαλάσσιο drone το δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων «MT Chios Lion»

test2

test2

Οι Χούθι χτύπησαν με θαλάσσιο drone το δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων «MT Chios Lion»

Για νέες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν, Χούθι σε βάρος δεξαμενοπλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, ανάμεσά τους κι ένα ελληνικής εκμετάλλευσης κάνει λόγο η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM).

Όπως αναφέρει με ανάρτησή της στο Χ, η CENTCOM, οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης επιτέθηκαν στο MT Chios Lion, ένα δεξαμενόπλοιο μεταφοράς αργού πετρελαίου με σημαία Λιβερίας, ιδιοκτησίας των Νήσων Μάρσαλ και ελληνικής εκμετάλλευσης, με ένα μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας (USV) στην Ερυθρά Θάλασσα. Το USV προκάλεσε ζημιές, αλλά το MT Chios Lion δεν έχει ζητήσει βοήθεια. Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

July 15 U.S. Central Command Update

In the past 24 hours, U.S. Central Command (USCENTCOM) forces successfully destroyed five Iranian-backed Houthi uncrewed aerial vehicles (UAV), three over the Red Sea and two over Houthi-controlled areas of Yemen.

It was determined these… pic.twitter.com/74c1z68ScF

— U.S. Central Command (@CENTCOM) July 16, 2024

Σε ένα άλλο περιστατικό οι Χούθι εξαπέλυσαν πολλαπλές επιθέσεις κατά του MT Bentley I, ενός δεξαμενόπλοιου με σημαία Παναμά, ιδιοκτησίας Ισραήλ και εκμετάλλευσης Μονακό, στην Ερυθρά Θάλασσα, το οποίο μετέφερε φυτικά έλαια από τη Ρωσία στην Κίνα.
Οι Χούθι σύμφωνα με τη CENTCOM χρησιμοποίησαν τρία σκάφη επιφανείας σε αυτή την επίθεση, ένα USV και δύο μικρά σκάφη. Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί.


Αργότερα, οι Χούθι εκτόξευσαν αντιπλοϊκό βαλλιστικό πύραυλο (ASBM) από περιοχή της Υεμένης προς το MT Bentley I. Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί.

Επίσης σύμφωνα με τη CENTCOM, τις τελευταίες 24 ώρες, οι δυνάμεις της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ κατέστρεψαν με επιτυχία πέντε μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) των Χούθι, τρία πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα και δύο πάνω από περιοχές της Υεμένης που ελέγχονται από τους Χούθι.

«Διαπιστώθηκε ότι αυτά τα UAV αποτελούσαν άμεση απειλή για τις ΗΠΑ, τις δυνάμεις του συνασπισμού και τα εμπορικά πλοία στην περιοχή. Οι ενέργειες αυτές έγιναν για την προστασία της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας και για να καταστούν τα διεθνή ύδατα ασφαλέστερα και ασφαλέστερα», προσθέτει η CENTCOM.

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Επίθεση στο Κίεβο από ρωσικούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη: Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν (βίντεο)
  • Επίθεση ενόπλου με 4 νεκρούς σε ουρανοξύστη της Νέας Υόρκης - Από το Λας Βέγκας ο δράστης που αυτοκτόνησε (βίντεο)
  • Επίθεση σε Ισραηλινό τουρίστα στην παραλία Αλίμου - Τραυματίστηκε σοβαρά στο αυτί
  • Video ντοκουμέντο: Η επίθεση σε ελληνόκτητο πλοίο Magic Seas στην Ερυθρά Θάλασσα από τους Χούθι
  • Συρία: Επίθεση σε ορθόδοξη εκκλησία στη Δαμασκό, τουλάχιστον 20 νεκροί, 52 τραυματίες (βίντεο)
  • Επίθεση στη Νομική: «Σαρώνουν» τις κάμερες ασφαλείας στην ΕΛΑΣ για να εντοπίσουν τους δράστες (βίντεο)