Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιταλία: Πέθανε στα 28 ο Σάμι Μπάσο, ο άνδρας που έζησε περισσότερο από κάθε άλλο ασθενή με το σύνδρομο της προγηρίας

06 Οκτωβρίου 2024 15:46
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΙΤΑΛΙΑ
  • ΣΑΜΙ ΜΠΑΣΟ
  • ΠΕΘΑΝΕ
Ιταλία: Πέθανε στα 28 ο Σάμι Μπάσο, ο άνδρας που έζησε περισσότερο από κάθε άλλο ασθενή με το σύνδρομο της προγηρίας

test2

test2

Πέθανε σε ηλικία 28 ετών ο Σάμι Μπάσο, ο άνδρας ο οποίος έζησε περισσότερο από κάθε άλλο ασθενή με προγηρία.

Πρόκειται για σπάνιο σύνδρομο το οποίο προκαλεί πρόωρη γήρανση του οργανισμού. Οι γιατροί είχαν πει στους γονείς του Μπάσο ότι θα ζούσε το πολύ μέχρι τα δεκατρία του χρόνια. Εκείνοι, όμως, αναζήτησαν αμέσως την βοήθεια επιστημόνων στην Ευρώπη και ιδίως στην Αμερική, όπου η έρευνα έχει πραγματοποιήσει μεγάλη πρόοδο.

Ο Σάμι Μπάσο, με καταγωγή από την ευρύτερη περιοχή της Βιτσέντσα, σπούδασε φυσικές επιστήμες και δημιούργησε μη κερδοσκοπικό οργανισμό με αντικείμενο την ασθένεια από την οποία υπέφερε, με στόχο την ευαισθητοποίηση και πληροφόρηση των πολιτών.

“Si può non essere perfetti, non serve essere perfetti per fare qualcosa. L'importante è fare, e non è mai troppo tardi per fare qualcosa”

Sammy Basso (1 dicembre 1995-5 ottobre 2024) @ultimoranet pic.twitter.com/iKRnjJwZds

— Ultimora.net (@ultimoranet) October 6, 2024

Πριν πέντε χρόνια είχε τιμηθεί από τον Ιταλό πρόεδρο της δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα με τον τίτλο του ιππότη της ιταλικής αβασίλευτης δημοκρατίας.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Πέθανε ο θρυλικός μουσικός παραγωγός Αχιλλέας Θεοφίλου -Πρώην σύζυγος της Χαρούλας Αλεξίου
  • Πέθανε ο Νίκος Γαλανός
  • Πέθανε ο επιχειρηματίας που άλλαξε τη Μύκονο - Στο μαγαζί του διασκέδαζαν από τη Σοφία Λόρεν έως τη Ζακλίν Κένεντι!
  • Ρόδος: Πέθανε η γυναίκα που ακρωτηριάστηκε μετά το τροχαίο στο Φαληράκι
  • Πέθανε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης
  • Πέθανε σε ηλικία 46 ετών η Στέλλα Καλησπεράτου, δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του MAD