Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμβόλαιο «μαμούθ» για την τουρκική αμυντική βιομηχανία - Η Ρουμανία αγοράζει θωρακισμένα οχήματα από την Άγκυρα

10 Οκτωβρίου 2024 19:46
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΥΡΚΙΑ
Συμβόλαιο «μαμούθ» για την τουρκική αμυντική βιομηχανία - Η Ρουμανία αγοράζει θωρακισμένα οχήματα από την Άγκυρα

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Η τουρκική Otokar συμφώνησε με τη ρουμανική κυβέρνηση για την πώληση 1.059 θωρακισμένων οχημάτων 4Χ4 Cobra II

Μία συμφωνία «μαμούθ» για τα δεδομένα της, έχει στα χέρια της η πολεμική βιομηχανία της Τουρκίας. Συγκεκριμένα η τουρκική εταιρεία Otokar συμφώνησε με την Ρουμανική Κυβέρνηση στην πώληση 1.059 θωρακισμένων οχημάτων 4Χ4 Cobra II. Το συγκεκριμένο συμβόλαιο αγγίζει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια (συγκεκριμένα 934 εκατομμύρια δολάρια) και είναι το μεγαλύτερο που έχει συνάψει η τουρκική εταιρεία.

Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα το συμβόλαιο εντάσσεται στο πλαίσιο της διευρυμένης συνεργασίας που επιθυμούν να αναπτύξουν τόσο το Βουκουρέστι όσο και η Άγκυρα και αναμένεται να έχει αμοιβαία οφέλη και για τις δύο χώρες. Σημειώνεται πως από τα 1059 θωρακισμένα τετρακίνητα οχήματα τα πρώτα 278 θα κατασκευαστούν στην Τουρκία και θα παραδοθούν στη Ρουμανία ενώ τα υπόλοιπα θα συναρμολογηθούν σε ρουμανικό εργοστάσιο το οποίο όμως ακόμη δεν έχει κατασκευαστεί.

Στο συμβόλαιο επίσης ανάμεσα στις δύο πλευρές περιλαμβάνεται παράγραφος με 8 διαφορετικούς τύπους οχημάτων που θα κατασκευαστούν για τις ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων της Ρουμανίας. Η συμφωνία Ρουμανίας – Τουρκίας εντάσσεται στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού του στρατού της Ρουμανίας σχέδιο που εντάσσεται στο γενικότερο άξονα ενίσχυσης του στρατού της χώρας λόγω και του τριετούς πολέμου που μαίνεται στα εδάφη της Ουκρανίας και της αυξανόμενης επιθετικής ρητορικής από την πλευρά της Ρωσίας.

Η συμφωνία ανάμεσα στην τουρκική Otokar και τη ρουμανική κυβέρνηση δεν είναι η πρώτη καθώς το 2018 είχε παραδώσει 400 λεωφορεία μεταφοράς προσωπικού.

Αξίζει να σημειωθεί πως η τουρκική Otokar κέρδισε στον διεθνή διαγωνισμό προμήθειας, προτάσεις ακόμη και από αμερικανούς ανταγωνιστές. Τα ρουμανικά μέσα αναφέρουν πως για την Ρουμανική Κυβέρνηση καθοριστικό ρόλο στην επιλογή της Otokar έπαιξε η θέληση της τουρκικής βιομηχανίας να δημιουργήσει εργοστάσιο και θέσεις εργασίας στη χώρα.

{https://www.youtube.com/watch?v=Dk0-lm_jl6U&t=1s}

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Υπουργός Ενέργειας Τουρκίας: Συμφωνίες με αμερικανικούς κολοσσούς και βλέμμα στη Μεσόγειο και τη Λιβύη (βίντεο)
  • Η Ελλάδα καλωσορίζει τη φρεγάτα «Κίμων» - Η αντίδραση και οι αλλαγές στη στάση της Τουρκίας (βίντεο)
  • Ελληνίδα αεροσυνοδός ανάμεσα στους νεκρούς από την συντριβή του Falcon 50 στην Τουρκία όπου σκοτώθηκε ο Λίβυος στρατηγός
  • Συνετρίβη λίαρ τζετ στην Άγκυρα: Νεκρός ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Λιβύης, Μοχάμεντ Αλ Χαντάντ
  • Νέο σκάνδαλο στοιχηματισμού στην Τουρκία - Εμπλεκόμενοι 224 ποδοσφαιριστές και 24 διαιτητές
  • Ιστορική επίσκεψη του Πάπα Λέοντος ΙΔ’ στο Φανάρι (Βίντεο)