Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σεισμός 6 Ρίχτερ στην ανατολική Τουρκία

16 Οκτωβρίου 2024 11:50
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΣΕΙΣΜΟΣ
Σεισμός 6 Ρίχτερ στην ανατολική Τουρκία

test2

test2

Ισχυρή σεισμική δόνηση 6 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 10:46 το πρωί της Τετάρτης στη Μαλάτεια της Ανατολικής Τουρκίας.

Το εστιακό βάθος, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό ινστιτούτο, είναι στα 10 χιλιόμετρα και είχε επίκεντρο 44 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης Μαλάτεια, στην περιοχή Κάλε.
Η δόνηση έγινε αισθητή στους και στους γειτονικούς νομούς και κυρίως στο Έλαζιγ και το Ντιγιαρμπακίρ.

Ο νομάρχης του Έλαζιγ, ο Νουμάν Χατίπογλου, δήλωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί κλήσεις από πολίτες για βοήθεια. Το ίδιο δήλωσε και ο δήμαρχος της Μαλάτια, ο Σαμί Ερ.

Η περιοχή είχε πληγεί στις 6 Φεβρουαρίου 2023 από δίδυμους σεισμούς 7,7 Ρίχτερ και 7,6 Ρίχτερ, με επίκεντρο το Καχραμάνμαράς της ανατολικής Τουρκίας που ισοπέδωσαν 13 επαρχίες, σε μία έκταση που ξεπερνά την ηπειρωτική Ελλάδα. Αυτός ήταν ο χειρότερος σεισμός που βίωσε η Τουρκία τον τελευταίο αιώνα.
Πρώτες εκτιμήσεις Τούρκων σεισμολόγων κάνουν λόγο για νέο ανεξάρτητο σεισμό και όχι μετασεισμό της δόνησης της 6ης Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο Γεράσιμο Παπαδόπουλο «ο σημερινός είναι μετασεισμός των σεισμών του Φεβρουαρίου του 2023».

papadopoulossiemsos

Βίντεο από τη στιγμή του σεισμού

{https://youtu.be/L1R6WY9PkLc}

new euromeso

tourkia seismos

protothema.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Πρόεδρος ΤΕΕ/ΤΚΜ: Υπάρχουν μικρές ρωγμές – Οι Μονές του Αγίου Όρους είναι χτισμένες με τρόπο που απορροφούν τη σεισμική ενέργεια (βίντεο)
  • Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος -Ταρακουνήθηκε η Βόρεια Ελλάδα
  • Ισχυρός σεισμός τώρα στην Κρήτη
  • Τραγωδία στην Τουρκία από τον σεισμό 5,8 Ρίχτερ στη Ρόδο: Νεκρή μια 14χρονη, δεκάδες τραυματίες (βίντεο)
  • Β. Καραστάθης για τα 4,8 Ρίχτερ στον Κορινθιακό: Μας προβληματίζει ότι δεν έχουμε ακόμα μετασεισμική ακολουθία (βίντεο)
  • "Σείστηκε η γη" στην Κρήτη - Βίντεο - ντοκουμέντα από τη στιγμή της ισχυρής δόνησης