Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έξαλλοι οι Καθολικοί με τον Τραμπ που έγινε Πάπας - «Κοροϊδεύει την πίστη μας»

04 Μαϊος 2025 11:37
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ
Έξαλλοι οι Καθολικοί με τον Τραμπ που έγινε Πάπας - «Κοροϊδεύει την πίστη μας»

test2

test2

«Ο ηγέτης του δεξιού κόσμου απολαμβάνει να κάνει καραγκιοζιλίκια», έγραψε ενοχλημένος ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός Ρέντσι – Κανένα σχόλιο από το Βατικανό - Η απάντηση του Λευκού Οίκου

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επικρίθηκε έντονα από ορισμένους καθολικούς μετά την ανάρτηση μιας φωτογραφίας που δημιουργήθηκε από τεχνητή νοημοσύνη και απεικονίζει τον εαυτό του ως Πάπα.

Η εικόνα, που κοινοποιήθηκε από τους επίσημους λογαριασμούς του Λευκού Οίκου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έρχεται την ώρα που οι Καθολικοί θρηνούν τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος πέθανε στις 21 Απριλίου, και ετοιμάζονται να επιλέξουν τον επόμενο ποντίφικα.

Η Καθολική Διάσκεψη της Πολιτείας της Νέας Υόρκης κατηγόρησε τον Τραμπ ότι κοροϊδεύει την πίστη. Η ανάρτηση έρχεται λίγες ημέρες αφότου αστειεύτηκε σε δημοσιογράφους: «Θα ήθελα να γίνω Πάπας».

Ο Τραμπ δεν είναι ο πρώτος πρόεδρος που κατηγορείται ότι κοροϊδεύει την καθολική πίστη. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προκάλεσε οργή πριν από ένα χρόνο όταν έκανε το σήμα του σταυρού σε μια συγκέντρωση υπέρ της πρόσβασης στην άμβλωση στην Τάμπα της Φλόριντα.

Ο εκπρόσωπος του Βατικανού Ματέο Μπρούνι αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με την ανάρτηση του Τραμπ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων το Σάββατο.

Η εικόνα που ανήρτησε ο Τραμπ το βράδυ της Παρασκευής τον απεικονίζει να φορά λευκό ράσο και μυτερή μίτρα, που παραδοσιακά φοράει ένας επίσκοπος. Φοράει έναν μεγάλο σταυρό στο λαιμό του και έχει το δάχτυλό του σηκωμένο.

Η Καθολική Διάσκεψη της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, η οποία εκπροσωπεί τους επισκόπους στη Νέα Υόρκη, απάντησε μέσω Twitter: «Δεν υπάρχει τίποτα έξυπνο ή αστείο σε αυτή την εικόνα, κ. Πρόεδρε».

Ο αριστερός Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι κατακεραύνωσε επίσης την ανάρτηση του Τραμπ.

«Πρόκειται για μια εικόνα που προσβάλλει τους πιστούς, προσβάλλει τους θεσμούς και δείχνει ότι ο ηγέτης του δεξιού κόσμου απολαμβάνει να κάνει καραγκιοζιλίκια», έγραψε ο Ρέντσι στα ιταλικά στο Χ.

Αλλά ο Λευκός Οίκος απέρριψε κάθε υπόνοια ότι ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος κορόιδευε τον παπισμό.

«Ο πρόεδρος Τραμπ πέταξε στην Ιταλία για να αποτίσει τα σέβη του στον Πάπα Φραγκίσκο και να παραστεί στην κηδεία του, και υπήρξε σταθερός υπέρμαχος των Καθολικών και της θρησκευτικής ελευθερίας», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου Καρολίν Λέβιτ.

protothema.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Μοναδικό Πάσχα στον Μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου - Καθολικοί και ορθόδοξοι γιορτάζουν μαζί (βίντεο)
  • Ουρές πιστών στην Ασίζη - Ανατριχιάζει η περίπτωση του πρώτου millennial αγίου των Καθολικών (βίντεο)
  • Σκάνδαλο στην Καθολική Εκκλησία: Στην Εισαγγελέα Σύρου το πόρισμα – Με παρελθόν ο αποδέκτης των χρημάτων (Βίντεο)
  • Το Οικουμενικό Πατριαρχείο προτείνει να εορτάζεται μαζί το Πάσχα Ορθοδόξων και Καθολικών