Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανδρας 101 ετών ανασύρθηκε ζωντανός από τα ερείπια μετά από επτά ημέρες

04 Μαϊος 2015 10:49

Οι μεγάλες φυσικές καταστροφές συνοδεύονται ενίοτε και από αναλόγως... μεγάλες ιστορίες επιβίωσης.


Ο σεισμός των 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που ισοπέδωσε το Νεπάλ στις 25 Απριλίου, μπορεί να κόστισε τη ζωή σε περισσότερους από 7.250 ανθρώπους αλλά παράλληλα άφησε πίσω του και ορισμένους επιζώντες που θα μείνουν στην Ιστορία.
Ενας άνδρας ηλικίας 101 ετών ανασύρθηκε ζωντανός μέσα από τα συντρίμμια του σπιτιού του... επτά ημέρες μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου. Ο υπεραιωνόβιος Φουντσού Ταμάνγκ ανασύρθηκε ελαφρά τραυματισμένος το Σάββατο από τα ερείπια του σπιτιού του στην πόλη Νουακότ, περίπου 80 χλμ. βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Κατμαντού. Ελικόπτερο τον μετέφερε σε νοσοκομείο της περιοχής και η κατάσταση της υγείας του είναι πλέον σταθερή.
Οι αστυνομικές Αρχές του Νεπάλ ανέσυραν χθες ζωντανές και τρεις γυναίκες στην περιοχή Σιντουπαλτσόκ, βορειοανατολικά της Κατμαντού. Η μία είχε καταπλακωθεί από κατολίσθηση και οι άλλες δύο βρίσκονταν θαμμένες στα ερείπια σπιτιών που κατέρρευσαν.
Συνολικά, ωστόσο, το Νεπάλ εξακολουθεί να βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, ενώ η επικείμενη έλευση των μουσώνων (ισχυροί άνεμοι, βροχές κ.ά.) δημιουργεί φόβους ότι τα προβλήματα θα επιδεινωθούν και ότι θα υπάρξει κίνδυνος εξάπλωσης επιδημιών. Από τους 28 εκατ. κατοίκους του Νεπάλ, οι περίπου 8 εκατ. έχουν πληγεί από τον σεισμό, ενώ είναι περισσότεροι από 2 εκατ. εκείνοι που εξακολουθούν να έχουν ανάγκη από καθαρό νερό, φαγητό, φάρμακα και σκηνές.
Περίπου 600.000 σπίτια έχουν καταστραφεί ή υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ είναι πάρα πολλοί οι άνθρωποι που διστάζουν να επιστρέψουν τις οικίες τους, φοβούμενοι τους μετασεισμούς. Παράλληλα, ομάδα Νεπαλέζων αστυνομικών ανέσυρε μέσα στο Σαββατοκύριακο τις σορούς σχεδόν 50 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων ξένων πεζοπόρων, από περιοχή που είχε πληγεί από χιονοστιβάδα στα Ιμαλάια, ενώ τουλάχιστον άλλοι 200 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται στη συγκεκριμένη περιοχή.

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr