Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπαίνουν στα βαθιά με το εδαφικό Αναστασιάδης - Ακιντζί

16 Αυγούστου 2015 17:23

Το εδαφικό θα κυριαρχήσει στην επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό από την 1η Σεπτεμβρίου. Όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης το εν λόγω θέμα είναι μείζονος θέμα για τους δυο ηγέτες Νίκο Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε το Σάββατο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πριν από την 1η Σεπτεμβρίου και εντός του Αυγούστου θα ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα για το περιουσιακό. Ο Πρόεδρος ανέφερε ότι «η ουσιαστική φάση, του Κυπριακού έχει αρχίσει. Αλλά έχω την εντύπωση ότι θα ήταν σφάλμα αν λέγαμε ότι τώρα είμαστε έτοιμοι. Η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι εδώ και 41 χρόνια πανέτοιμη να συζητήσει με σοβαρότητα, με βάση τις Συμφωνίες Κορυφής, με βάση τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, με βάση το ευρωπαϊκό κεκτημένο, τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα υπάρξουν υπαναχωρήσεις από καμιά των πλευρών, και εννοώ είτε των Τουρκοκυπρίων είτε της Τουρκίας, στη θέση ότι επιτέλους επιβάλλεται να λυθεί το Κυπριακό, στη βάση του κοινού ανακοινωθέντος της 11 ης Φεβρουαρίου 2014».

Κληθείς να σχολιάσει αναφορές του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό ότι οι σημαντικότεροι μήνες για το Κυπριακό είναι ο ερχόμενος Νοέμβριος και Δεκέμβριος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «έχουμε ξεκαθαρίσει ότι χρονοδιαγράμματα δεν αποδεχόμαστε όχι γιατί δεν θέλουμε να επισπευτεί η λύση, εξ ου και η θέση μας είναι το ταχύτερο δυνατόν να εξευρεθεί λύση, αλλά δεν μπορεί να κρίνουμε την πρόοδο των συνομιλιών με βάση χρονοδιαγράμματα. Η πίεση είτε του χρόνου είτε τρίτων δεν είναι προς όφελος του επιδιωκόμενου στόχου μιας λύσης αποδεκτής και από την ελληνοκυπριακή πλευρά».

www.kathimerini.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr