Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επεισόδια στη Βραζιλία μετά την έγκριση πλάνου 20ετούς λιτότητας

14 Δεκεμβρίου 2016 12:50
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επεισόδια στη Βραζιλία μετά την έγκριση πλάνου 20ετούς λιτότητας

test2

test2

Μια αμφιλεγόμενη τροποποίηση του συντάγματος που προβλέπει την περικοπή των δημόσιων εξόδων για τα επόμενα είκοσι χρόνια ενέκρινε χθες η Γερουσία της Βραζιλίας, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν βίαια επεισόδια στοτς δρόμους της πρωτεύουσας.


Η έγκριση των μέτρων λιτότητα αποτελεί μια σημαντική νίκη του προέδρου Μισέλ Τεμέρ, ο οποίος διορτίστηκε πρόεδρος τον Μάιο με την υπόσχεση να οδηγήσει τη χώρα μακριά από τη χειρότερη ύφεση που αντιμετωπίζει εδώ και πολλές δεκαετίες.
Μετά την έγκριση της συνταγματικής αναθεώρησης ξέσπασαν ταραχές στην πρωτεύουσα Μπραζίλια και σε τουλάχιστον άλλες 12 πόλεις της χώρας.
Επεισόδια στη Βραζιλία μετά την έγκριση πλάνου 20ετούς λιτότητας -

Σύμφωνα με την αντιπολίτευση, οι περικοπές θα πλήξουν κυρίως τομείς όπως η υγεία και η εκπαίδευση, οι οποίες ήδη είναι υποχρηματοδοτούμενες.
Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά του πλάνου λιτότητας ενώ γρήγορα η διαμαρτυρία μετατράπηκε σε βίαια επεισόδια με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών και να προχωρεί σε συλλήψεις.

www.ethnos.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet