Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οριστικό! Στις 6 το μήνυμα Μητσοτάκη για την απαγόρευση της κυκλοφορίας

22 Μαρτίου 2020 17:25

Ο πρωθυπουργός παίρνει επάνω του την απαγόρευση της κυκλοφορίας, και θα την ανακοινώσει όπως έκανε και με τα προηγούμενα περιοριστικά μέτρα.


Την απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ανακοινώσει στις 6 το απόγευμα ο πρωθυπουργός με μήνυμα που θα απευθύνει προς τους Έλληνες πολίτες.

Η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ από αύριο Δευτέρα (23/3/2020).

Όπως ανέφερε νωρίτερα το Newsit, το ενδεχόμενο είχε συζητηθεί στο Μαξίμου από την περασμένη Παρασκευή με χρονικό ορίζοντα τη Δευτέρα και οι όποιες ανακοινώσεις – εάν πράγματι ληφθεί η απόφαση – θα γίνουν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, μέσω τηλεοπτικού μηνύματος. Προς το παρόν πάντως, το Μαξίμου τηρεί σιγήν ιχθύος.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες σήμερα το πρωί υπήρξε τηλεδιάσκεψη από το Μέγαρο Μαξίμου στην οποία συμμετείχαν λοιμωξιολόγοι και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και επανεξετάστηκε το θέμα της απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Στο τραπέζι έπεσε και το θέμα της ολικής απαγόρευσης πτήσεων, ωστόσο κάτι τέτοιο αποκλείστηκε καθώς εμπλέκονται και ευρωπαϊκοί κανονισμοί.

Αντιθέτως η απαγόρευση της κυκλοφορίας φαίνεται πως κατά την διάρκεια αυτής της τηλεδιάσκεψης κέρδισε κι άλλο έδαφος.

Όπως ήδη έχει γράψει το newsit.gr, η κυκλοφορία θα επιτρέπεται για συγκεκριμένους και μόνο λόγους, ήτοι:
για εργασία,
προμήθεια φαρμάκων
προμήθεια τροφίμων,
πρόσβαση σε γιατρούς και νοσοκομεία κτλ.
Το χαλί έχει στρωθεί ήδη από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε χθες, η οποία προβλέπει τους όρους σύμφωνα με τους οποίους η κυβέρνηση μπορεί να προχωρήσει σε απόφαση για δραστικό περιορισμό της κυκλοφορίας προκειμένου ν’ αποφύγει την περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού στον πληθυσμό.

Εάν πράγματι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώσει το εν λόγω μέτρο, αναμένεται η εξειδίκευσή του να γίνει από τους αρμόδιους υπουργούς – να διευκρινίσουν, δηλαδή, τις περιπτώσεις για τις οποίες θα επιτρέπεται η κυκλοφορία, αλλά και τη διαδικασία που θ’ ακολουθηθεί.

 

newsit.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr