Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φον ντερ Λάιεν: Η Τουρκία προσπαθεί να εκφοβίσει -Πλήρης αλληλεγγύη σε Ελλάδα και Κύπρο

16 Σεπτεμβρίου 2020 12:39

Τη στήριξη και την αλληλεγγύη σε Ελλάδα και Κύπρο με αφορμή την τουρκική προκλητικότητα εξέφρασε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τονίζοντας πως η Άγκυρα δεν μπορεί να εκφοβίζει τους γείτονες της.


Αυτό, κατά την ομιλία της για την «Κατάσταση της Ένωσης» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τόνισε, ωστόσο, ότι «πρέπει να σταματήσουν οι μονομερείς ενέργειες», χαρακτηρίζοντας θετικό βήμα την αποχώρηση των τουρκικών πλοίων από την ανατολική Μεσόγειο.

Στην ομιλία στο Ευρωπαίκό Κοινοβούλιο η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρθηκε στην κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο και τις τουρκικές προκλήσεις, οι οποίες ουσιαστικά απομακρύνουν την Άγκυρα από την ΕΕ. Η κυρία φον ντερ Λάιεν είπε χαρακτηριστικά πως «η Τουρκία είναι κοντά μας στο χάρτη, αλλά συνεχώς απομακρύνεται» και πρόσθεσε πως μπορεί να φιλοξενεί εκατομμύρια πρόσφυγες, ωστόσο εμείς της παρέχουμε βοήθεια και της δίνουμε χρήματα. Επομένως δεν δικαιολογείται από την Τουρκία ο εκφοβισμός των γειτόνων της και μελών μας.

«Η Ελλάδα και Κύπρος μπορούν πάντα να υπολογίζουν στην αλληλεγγύη μας», είπε η πρόεδρος της ευρωπαϊκής επιτροπής. Αναφερόμενη στην επιστροφή του Ορουτς Ράις στην Αττάλεια είπε πως πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση του διαλόγου και τόνισε πως η Ευρώπη σε τέτοια γεγονότα (τουρκική προκλητικότητα) θα πρέπει να αντιδρά.

iefimerida.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr