Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γενικό lockdown στη Γαλλία ανακοίνωσε ο Μακρόν

28 Οκτωβρίου 2020 21:23

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοινώνει νέα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού, έπειτα από την έξαρση νέων κρουσμάτων αλλά και θανάτων στη χώρα.



Μπροστά στην ισχυρή έξαρση νέων μολύνσεων του κορωνοϊού στη χώρα, ο Εμανουέλ Μακρόν απευθύνεται στους Γάλλους πολίτες με τηλεοπτικό του διάγγελμα, προκειμένου να ανακοινώσει το «νέο βήμα» αντιμετώπισης της πανδημίας. Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά τα γαλλικά ΜΜΕ, ένα νέο lockdown μοιάζει σήμερα πιο πιθανό.

Κλείνουν μπαρ και επιστρέφει η αίτηση κατ' εξαίρεση μετακίνησης
«Αφού συμβουλεύτηκα τους ειδικούς, συζήτησα με τους Ευρωπαίους εταίρους μου και αποφάσισα πως πρέπει να ξαναβρούμε το lockdown από την ερχόμενη Παρασκευή. Αντίθετα με το Lockdown παραμένουν ανοιχτά τα σχολεία, η εργασία σε γενικές γραμμές συνεχίζεται και τα γηροκομεία παραμένουν ανοιχτά στην επίσκεψη» είπε ο Εμανουέλ Μακρόν.
Επιστρέφει επίσης η αίτηση κατ’ εξαίρεση μετακίνησης την οποία πρέπει να συμπληρώνουν οι Γάλλοι προκειμένου να βγουν από το σπίτι. Κλείνουν μπαρ και εστιατόρια από την Παρασκευή, καθώς τίθεται σε εφαρμογή το δεύτερο lockdown. Συνεχίζουν να λειτουργούν όμως, όπως είπε ο Εμανουέλ Μακρόν, εργοστάσια, δημόσιες υπηρεσίες και άλλες οικονομικές δραστηριότητες.

Ανοιχτές θα παραμείνουν και οι εκκλησίες, ωστόσο η αίτηση μετακίνησης θα αφορά όπως και τον Απρίλιο την εργασία, ένα ιατρικό ραντεβού, για βοήθεια ατόμου που το έχει ανάγκη ή προκειμένου να κάνουν οι Γάλλοι πολίτες τα ψώνια τους. Παράλληλα, δεν θα επιτρέπεται η μετακίνηση από μια περιοχή σε άλλη κατά τη διάρκεια του lockdwon.

Όλοι έκπληκτοι στην Ευρώπη με την έξαρση του κορωνοϊού λέει ο Μακρόν
Η στρατηγική μας ήταν από το καλοκαίρι να «ζούμε με τον ιό» προσπαθώντας να περιορίσουμε την διάδοση του κορωνοϊού, σημείωσε στο διάγγελμά του ο Εμανουέλ Μακρόν, που ωστόσο τόνισε πως εδώ και πολλές εβδομάδες είμαστε η χώρα που κάνει τα περισσότερα τεστ για τον κορωνοϊό.

Ο ιός προελαύνει καθώς έρχεται ο χειμώνας και τα κρούσματα αυξάνουν. Είμαστε όλοι στην Ευρώπη έκπληκτοι από την επέλαση του ιού, σχολίασε ο Γάλλος πρόεδρος. «Το β’ κύμα θα είναι πιο ισχυρό και πιο θανατηφόρο από το πρώτο» σημείωσε.

Τα κρούσματα κορωνοϊού στη Γαλλία
Την Τρίτη, η Γαλλία κατέγραψε 33.400 νέα κρούσματα της νόσου. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, 523 ασθενείς με κορωνοϊό έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων 288 σε κάποιο νοσοκομείο και 235 σε γηροκομεία της Γαλλίας. Από την αρχή της πανδημίας η Γαλλία μετρά 35.544 νεκρούς.

Παράλληλα, ακόμη 1.194 ασθενείς με κορωνοϊό χρειάστηκαν νοσηλεία το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων 148 διασωληνώθηκαν. Ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού τη Δευτέρα ήταν 26.771.

iefimerida.gr

 

 

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr