Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σχεδίασε τον Μακρόν σαν… φίδι Μαυριτανός γελοιογράφος

29 Οκτωβρίου 2020 11:50
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σχεδίασε τον Μακρόν σαν… φίδι Μαυριτανός γελοιογράφος

test2

test2

Και έμεινε χωρίς δουλειά

Μαυριτανός γελοιογράφος διαμαρτύρεται που έχασε τη δουλειά του, λόγω καρικατούρας που δημοσίευσε και εικόνιζε τον Μακρόν ως φίδι με… γραβάτα στα χρώματα της γαλλικής σημαίας.

Πρόκειται τον Χαλίντ Ιντρίς, την ιστορία του οποίου δημοσιεύει, όπως το επίμαχο σκίτσο, η τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφακ.

fidi-2


Ο Ιντρίς εργαζόταν σε φορέα της Μαυριτανίας, που όμως στηριζόταν οικονομικά από την Γαλλία. Όπως ο ίδιος υποστηρίζει, είχε δεχτεί προειδοποιήσεις να μην επιχειρήσει να σατιρίσει μέσα από τα σκίτσα του τον Γάλλο πρόεδρο. «Τους απάντησα πως θα ζωγράφιζα τον Μακρόν κάθε μέρα, μετά την επίθεση στον Προφήτη μας. Μου είπαν πως στην Γαλλία υπάρχει ελευθερία έκφρασης και πως όλα τα περιοδικά και οι εφημερίδες έχουν το δικαίωμα να γράφουν και να σχεδιάζουν ό, τι θέλουν. Όμως η επίθεση στον Μωάμεθ δεν θεωρείται ελευθερία έκφρασης» δήλωσε ο Μαυριτανός Ιντρίς, που αναζητάει πλέον εργασία στη χώρα του.

prottohema.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet