Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Η χώρα δεν ξαναμπαίνει σε lockdown - Δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού εντός του 2022

03 Νοεμβρίου 2021 20:48

Απέκλεισε νέο lockdown - Τόνισε ότι είναι απαραίτητη η τρίτη δόση εμβολιασμού - Είπε ότι η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού συναντά «τείχος άρνησης» από σκληρές μειοψηφίες 

Πολύ δύσκολη η εφαρμογή εισόδου με τεστ στις εκκλησίες - Η ΝΔ θα επιδιώξει αυτοδυναμία και με την απλή αναλογική - «Στρατηγική ήττας του ΣΥΡΙΖΑ», τα περί προοδευτικής διακυβέρνησης

«Έχουμε περισσότερα κρούσματα, διότι κάνουμε τεστ σε αριθμό - ρεκόρ», είπε ο πρωθυπουργός, ενώ ανέφερε ότι θα πρέπει να συζητηθεί η πρόταση του Νίκου Φίλη να μην ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού μετά από το εξάμηνο. 

Σε σχέση με την πρόταση Τσίπρα για είσοδο με πιστοποιητικό ή τεστ  στις εκκλησίες, ο πρωθυπουργός είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πολιτικοποιεί την υπόθεση της πανδημίας και πρόσθεσε ότι θα ήταν πολύ δύσκολο έως αδύνατο να ελεγχθεί κάτι τέτοιο, ενώ θα ετίθετο ζήτημα και για τα σούπερ μάρκετ ή τα φαρμακεία. 

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, όπως φάνηκε και από τους υγειονομικούς, έχει όρια , καθώς έχει αποδειχθεί ότι υπάρχει ένα «τείχος άρνησης» που υψώνεται από μειοψηφίες.

Τι θα πει επιτροπή ειδικών κοινής αποδοχής; αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης σχετικά με την γνωστή πρόταση Τσίπρα , προσθέτοντας ότι οι επιστήμονες δεν πρέπει να εμπλέκονται από τα κόμματα στην πολιτική αντιπαράθεση. 



Για την κλιματική κρίση 

Πρέπει να κάνουμε κάτι για το μέλλον των παιδιών μας, είπε ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην απολιγνιτοποίηση, την ηλεκτροκίνηση και στις άλλες πολιτικές για «πράσινη μετάβαση». Διαβεβαίωσε ότι θα δημιουργηθούν πολύ περισσότερες θέσεις εργασίας σε περιοχές όπως η δυτική Μακεδονία, με τις επενδύσεις που θα έλθουν μετά από την κατάργηση της χρήσης του λιγνίτη. 

Αναφερόμενος στην απουσία Ερντογάν από την διάσκεψη για το κλίμα, τόνισε ότι η Τουρκία είναι πολύ πίσω στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. 

Για την ελληνογαλλική συμφωνία

Διακαής πόθος όλων των ελληνικών κυβερνήσεων ήταν μία τέτοια συμφωνία, είπε ο πρωθυπουργός. «Είναι ένα βήμα σημαντικό και για την στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης», είπε για να προσθέσει ότι η επέκταση της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας θωρακίζει ακόμα περισσότερο την Ελλάδα. Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι τα δύο τελευταία χρόνια έχει ενισχύσει την αποτρεπτική της δυνατότητα. 
«Δεν συμφωνούσαμε πάντοτε με την κα Μέρκελ στα ελληνοτουρκικά», τόνισε, για να προσθέσει ότι «αν καταφέρουμε να τα βρούμε μετην Τουρκία, δεν θα το οφείλουμε σε κανέναν τρίτο». 



Για την συμφωνία των Πρεσπών

Οι συμφωνίες γίνονται από κράτη, όχι από κυβερνήσεις, είπε ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας την παραίτηση Ζάεφ, τονίζοντας ότι η κύρωση των μνημονίων που την συνοδεύουν θα γίνει όταν πρέπει. «Ελέγχουμε την τήρηση της συμφωνίας», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Για τη ΔΕΗ και την ΑΜΚ

Παραλάβαμε τη ΔΕΗ σε κακή κατάσταση και σήμερα έχουμε μία ισχυρή ΔΕΗ, επισημαίνοντας την απολύτως επιτυχή έκβαση της ΑΜΚ. 

Για την ακρίβεια  τους αγρότες και τους μισθούς
 
Σχέδιο για την επιστροφή  του ειδικού φόρου κατανάλωσης για τους αγρότες που συμμετέχουν σε συνεργατικά σχήματα καθώς και τους νέους αγρότες προανήγγειλε ο πρωθυπουργός. Παράλληλα, είπε ότι θα υπάρξει και δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα στο 2022, πέραν εκείνης του 2%  που προβλέπεται για την 1-1-2022.

Για την αστυνόμευση και την ασφάλεια 

Η δική μας δουλειά είναι να γίνει καλύτερη η ΕΛ.ΑΣ, είπε ο πρωθυπουργός, ενώ αναφερόμενος στο περιστατικό  με τον θάνατο Ρομά στο Πέραμα, ανέφερε ότι όταν γίνονται λάθη, αυτό λειτουργεί ως καταλύτης για αλλαγές. 

Για τις εκλογές 

«Πιστεύω στις μονοκομματικές κυβερνήσεις, οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας», είπε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι η ΝΔ θα επιδιώξει να πετύχει αυτοδυναμία και με την απλή αναλογική, αλλιώς θα πάει σε δεύτερες εκλογές. «Η στρατηγική της «προοδευτικής διακυβέρνησης είναι στρατηγική ήττας», είπε ο πρωθυπουργός για τον Αλέξη Τσίπρα , τονίζοντας ότι συνιστά παραδοχή ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα και ο ΣΥΡΙΖΑ δεύτερος.
Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα