Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία - Εγκώμια του νέου υπουργού Οικονομικών για την ελληνική οικονομία: «Αποτελεί σημείο προσανατολισμού για εμάς»

07 Δεκεμβρίου 2021 13:56
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Γερμανία - Εγκώμια του νέου υπουργού Οικονομικών για την ελληνική οικονομία: «Αποτελεί σημείο προσανατολισμού για εμάς»

test2

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Ο αρχηγός των Φιλελευθέρων (FDP), Κρίστιαν Λίντνερ χαρακτήρισε «πολύ εντυπωσιακά τα μεταρρυθμιστικά μέτρα» της ελληνικής κυβέρνησης, με τα οποία η ελληνική οικονομία «έχει έρθει σε νέα πορεία επιτυχίας»

Για «πολύ εντυπωσιακά μεταρρυθμιστικά μέτρα» της ελληνικής κυβέρνησης, με τα οποία η ελληνική οικονομία «έχει έρθει σε νέα πορεία επιτυχίας» έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών της νέας γερμανικής κυβέρνησης και αρχηγός των Φιλελευθέρων (FDP), Κρίστιαν Λίντνερ και τόνισε ότι και η Γερμανία πρέπει να καταστεί «παρομοίως φιλόδοξη». Πρόσθεσε, δε, ότι προσβλέπει στη συνέχιση των συνομιλιών με την ελληνική κυβέρνηση, σε «καλό και αρμονικό» κλίμα.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν οι Ευρωπαίοι εταίροι και η Ελλάδα έχουν λόγο να «ανησυχούν» για το γεγονός ότι επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών θα είναι ο Κρίστιαν Λίντνερ, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει εκφράσει ιδιαίτερα αυστηρές θέσεις για τα δημοσιονομικά, ο νέος υπουργός σημείωσε ότι η Γερμανία στην Ευρώπη «θα εστιάσει την προσοχή της στην σταθερότητα και ταυτόχρονα θα καταστήσει εφικτή την απελευθέρωση επενδύσεων στην ανταγωνιστικότητα».

«Σε αυτό αποτελεί για εμάς σημείο προσανατολισμού η εντυπωσιακή και επιτυχής πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης», συνέχισε ο κ. Λίντερ και ανέφερε ότι «το τελευταίο διάστημα έχει επιτευχθεί, με πολύ εντυπωσιακά μεταρρυθμιστικά μέτρα, να έρθει η ελληνική οικονομία σε μία νέα πορεία επιτυχίας». Αυτό πρέπει, από την άλλη πλευρά, πρόσθεσε, «να είναι ακόμη και για τη Γερμανία η αξίωση να γίνει παρομοίως φιλόδοξη, όπως είναι η ελληνική εσωτερική πολιτική και υπό αυτήν την έννοια προσβλέπω στις επόμενες ευκαιρίες για συνέχιση στην Αθήνα, με τον πρωθυπουργό και τον ομόλογό μου, των συνομιλιών, τις οποίες και στο παρελθόν έχουμε ήδη διεξαγάγει σε καλό και αρμονικό κλίμα».

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • «Έχουμε κάνει το δρομολόγιο Κολονία - Ρόδος ένα… καφέ δρόμο»: Το ζευγάρι Γερμανών που λάτρεψε την Ελλάδα σαν δεύτερη πατρίδα
  • Πιέσεις Ντ.Τραμπ για τα στενά του Χορμούζ - Όχι από Μ. Βρετανία, Γερμανία, Ιαπωνία, Αυστραλία
  • Γερμανία: Φόβοι για μαζικό προσφυγικό κύμα από το Ιράν
  • Ένας στους δύο Γερμανούς τάσσεται υπέρ της παροχής μεγαλύτερης βοήθειας στην Ουκρανία
  • Κ. Δημογλίδου στο ΕΡΤnews: Η Λόρα είχε ήδη προσγειωθεί στη Γερμανία όταν δηλώθηκε η εξαφάνισή της (βίντεο)
  • Κύμα πτωχεύσεων στη Γερμανία - Επιπτώσεις στην αγορά εργασίας