Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Μακρόν με τον Πούτιν

03 Μαρτίου 2022 15:53
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Μακρόν με τον Πούτιν

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Συνομίλησαν τηλεφωνικά επί 90 λεπτά - «Οι στόχοι της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία θα υλοποιηθούν», είπε ο Ρώσος πρόεδρος 

H επικοινωνία πραγματοποιήθηκε πριν ξεκίνησει ο δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων Ουκρανίας - Ρωσίας
Νέα τηλεφωνική επικοινωνία 90 λεπτών είχε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως ανακοίνωσε το Ελιζέ.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο ο Βλάντιμιρ Πούτιν είπε οι στόχοι της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία θα υλοποιηθούν.

 Ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ είπε ότι ο Μακρόν και Πούτιν «συζήτησαν τα ανθρωπιστικά ζητήματα», αλλά «ο Πούτιν παραμένει στη θέση του για αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας και αυτό δεν είναι αποδεκτό».

H τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποιήθηκε ενώ επικρατούσε θολό τοπίο ως προς το δεύτερο γύρο των διαπραγματεύσεων Ουκρανίας - Ρωσίας.

Η ρωσική πλευρά υποστηρίζει ότι οι διαπραγματεύσεις έχει συμφωνηθεί να ξεκινήσουν στις 2:00 το μεσημέρι, ωστόσο μιλά για διαφωνίες των Ουκρανών ως προς την τοποθεσία.

«Οι συνομιλίες θα γίνουν, είμαστε τώρα σε επαφή με την ουκρανική πλευρά, στον ίδιο χώρο όπου είχαν προγραμματιστεί, στο έδαφος της περιοχής Μπρεστ της Λευκορωσίας. Η ρωσική αντιπροσωπεία περιμένει. Αναμένουμε απολύτως ήρεμα για τις 14:00, νομίζω ότι οι συνομιλίες θα ξεκινήσουν στις 14:00» είπε ο επικεφαλής Ρώσος διαπραγματευτής και «δεξί χέρι» του Πούτιν, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι.

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Πάρος, Δημοτικό Συμβούλιο: Δείτε τι αποφασίστηκε για τη μεταφόρτωση και αποθήκευση των αποβλήτων του Δήμου (Βίντεο)
  • Pulse: Στις 16,5 μονάδες το προβάδισμα ΝΔ, είναι το 2ο μεγαλύτερο από το 2016 (Βίντεο)
  • Δημοσκόπηση Opinion Poll: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ – Πόσο τραβάει ένα κόμμα Καρυστιανού
  • Παρέμβαση της Κατερίνας Μονογυιού για την έγκαιρη ανάρτηση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων της Ανάφης
  • 505.217 ευρώ για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
  • Αδιέξοδο στις συνομιλίες για τη Γροιλανδία - Οι κόκκινες γραμμές Κοπεγχάγης και Νουούκ (Βίντεο)