Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στόλτεμπεργκ: Έρχονται χειρότερες ημέρες στην Ουκρανία - Δεν θέλουμε πόλεμο με τη Ρωσία

04 Μαρτίου 2022 15:33
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στόλτεμπεργκ: Έρχονται χειρότερες ημέρες στην Ουκρανία - Δεν θέλουμε πόλεμο με τη Ρωσία

test2

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι «η χειρότερη στρατιωτική επίθεση στην Ευρώπη εδώ και δεκαετίες» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, μιλώντας στην έκτακτη σύνοδο των ΥΠΕΞ της Συμμαχίας.

Ο γγ του ΝΑΤΟ προειδοποίησε ότι οι μέρες που έρχονται είναι «πιθανόν να είναι χειρότερες» με τις ρωσικές δυνάμεις να αναμένεται να φέρουν βαρύτερο οπλισμό και να συνεχίσουν τις επιθέσεις τους σε όλη την Ουκρανία. Περιέγραψε δε την κατάσταση ως εξής:

«Πόλεις υπό πολιορκία, σχολεία, νοσοκομεία και κτίρια κατοικιών βομβαρδισμένα. Απερίσκεπτες ενέργειες γύρω από πυρηνικό εργοστάσιο χθες το βράδυ και πολλοί άμαχοι σκοτωμένοι ή τραυματισμένοι. Οι μέρες που έρχονται είναι πιθανό να είναι χειρότερες, με περισσότερους θανάτους, περισσότερα βάσανα και περισσότερες καταστροφές».

 Το ΝΑΤΟ είναι μια «αμυντική» συμμαχία, τόνισε ο Στόλτεμπεργκ. «Βασικό μας καθήκον είναι να διατηρήσουμε τα 30 έθνη μας ασφαλή», είπε.

«Δεν είμαστε μέρος αυτής της σύγκρουσης και έχουμε ευθύνη να διασφαλίσουμε ότι δεν θα κλιμακωθεί και δεν θα εξαπλωθεί πέρα από την Ουκρανία. Αυτό θα ήταν ακόμη πιο καταστροφικό και πιο επικίνδυνο, με ακόμη περισσότερο ανθρώπινο πόνο» δήλωσε.

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Κοινή δήλωση του Δημάρχου και της Επάρχου Τήνου για το αποτέλεσμα της δίκης των 71 συμπολιτών μας σχετικά με τις ανεμογεννήτριες
  • Chevron-Hellenic Energy: Κυρώθηκαν οι συμβάσεις Ελλάδας - Chevron για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων - Μόνο η ΝΔ ψήφισε όλη τη συμφωνία
  • Δίκη Χρυσής Αυγής: Στη φυλακή η Ελένη Ζαρούλια, η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου
  • Πάρος: Πρόσκληση Λογοδοσίας στις 20 Μαρτίου 2026
  • Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στις 19,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΠΑΣΟΚ – Τα ποσοστά Καρυστιανού, Τσίπρα και Σαμαρά (Βίντεο)
  • Πάρος, Δημοτικό Συμβούλιο: Δείτε τι αποφασίστηκε για τη μεταφόρτωση και αποθήκευση των αποβλήτων του Δήμου (Βίντεο)